hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızılhaç Başkanı Forbes CNN TÜRK'te: Gazze’ye yardım için girmemiz lazım

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dünyayı Türkiye’de buluşturan Antalya Diplomasi Forumu’nun konuklarından Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkanı Kate Forbes, CNN TÜRK’ten Büşra Arslantaş’ın sorularını yanıtladı. Forbes, Gazze’deki durumun vahametine dikkat çekti. İnsani yardımlar konusunda Türkiye’ye övgüler yağdırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya Diplomasi Forumu’nun konuklarından Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkanı Kate Forbes, Gazze'de yaşanan gıda ve sağlık sorunlarıyla ilgili CNN TÜRK'ten Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. Forbes'in ifadeleri şu şekilde;

    Geçmişte yaşanan çatışmalarla karşılaştırdığınızda Gazze’deki insani yıkımı nasıl tanımlarsınız?

    Bildiğiniz üzere 2 hafta önce Gazze’deydim. 1,5 milyon insanın yardım beklediğini gördüm. Kızılhaç ve Kızılay olarak bölgeye erişimimizin olması çok önemli. Yardım ulaştırmak için erişimimiz olmalı. Her şeye ihtiyaçları var. Su, gıda, sağlık ekipmanları. Bunları sağlayabilmeliyiz. Ama bunları sağlamak için de çalışanlarımızı koruyabilmeliyiz. 17 çalışanımızı bu korkunç çatışmanın iki tarafında da kaybettik. Hem güvenliğe hem de erişime ihtiyacımız var. Aynı zamanda Gazze’ye götürebileceğimiz yüksek miktarda yardıma ihtiyacımız var.

    Hastalıklarla, salgınla ilgili nasıl bir tehlike var?

    Kesinlikle çok önemli bir tehlike. Bu yüzden yeterli su ve gıdaya erişim yok diyoruz. Bildiğiniz gibi yeterli sterilizasyon ve su olmazsa hastalıklar ortaya çıkar. Bu yüzden bekleyemeyiz. En kısa sürede Gazze’ye erişimimiz sağlanmalı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kızılhaç Başkanı Forbes CNN TÜRKte: Gazze’ye yardım için girmemiz lazım

    Türkiye’nin Gazze’deki savaşı sona erdirme, kalıcı barışı sağlama ve insani yardım ulaştırma konularındaki çabasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Aynı zamanda yarın Gıda Güvenliği Paneli’nde de konuşma yapacaksınız. Çatışmanın iki tarafına ve dünya liderlerine mesajınız nedir?

    Açlık krizi yalnızca Gazze’de değil. Dünyanın dört bir tarafında yaşanıyor. Bu dikkate alınmalı. Birleşmiş Milletler’in birçok hedefi var. Kızılhaç ve Kızılay olarak yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Türk Kızılayı’nın yaptığı çalışmalarla ilgili olarak şunu söyleyebilirim; hepiniz gurur duymalısınız, çok iyi bir derneğiniz var. Çok güzel ortaklıklar kuruyorlar. Sadece bu bölgede de değil, dünyanın dört bir yanında yapıyorlar. Burada onlarla tanıştığım için de onur duydum.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow