Kolombiya da karıştı
Dünyanın dört bir yanında süren protesto dalgasının son durağı Kolombiya oldu. Devlet Başkanı İvan Duque'ye karşı başlatılan Ulusal Grev'in ardından yüz binlerce Kolombiyalı sokaklara çıktı. Eylemlerde en az 42 sivil ve 37 polis yaralandı.
Sokaklara çıktılar, polisle çatıştılar. Latin Amerika’da Şili ve Bolivya’nın ardından Kolombiya da karıştı.
Kolombiya’da sağcı devlet başkanı Ivan Duque hükümetine muhalif işçi sendikaları, konfederasyonları ve öğrenci birlikleri Ulusal Grev ilan etti ve halka ülke genelinde barışçıl gösteriler için çağrıda bulundu.
Başkent Bogota başta olmak üzere yüz binlerce Kolombiyalı ülkenin dört bir yanında meydanlara çıktı.
Gösterilerin başlamasıyla hükümet, ülkenin Venezuela, Brezilya, Ekvador ve Peru ile olan kara ve deniz sınırlarını iki günlüğüne kapattı. Ordu teyakkuza geçti.
Barışçıl başlayan gösteriler zaman zaman yerini şiddet eylemlerine bıraktı. Protestocular polise taş ve molotof kokteyli attı. Kolombiya polisi de tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla karşılık verdi.
Eylemlerde 42 sivil ve 37 polis yaralandı.
Cali Belediyesi, şiddetini artıran protesto eylemleri nedeniyle şehirde sokağa çıkma yasağı ilan etti.
Ulusal Grev’in Kolombiya’da 1977’de yapılan grevden bu yana en geniş çaplı gösteriler olduğu belirtiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Tarihi zirvenin perde arkası: 33 dakikada ne konuşuldu? Hande Fırat yazdı...
Cannes’da ikinci gün: Şıklık yarışında kurallar değişti… Tom Cruise yeniden kırmızı halıda!
"Dünyanın en yoksul lideri" olarak anılıyordu: Uruguay'ın eski Devlet Başkanı Jose Mujica hayatını kaybetti
Trump, Suudi Veliaht Prens ve iş dünyası Riyad'da buluştu: Menüde “trilyon dolarlık anlaşma" var…
İstanbul zirvesinde son durum I Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe açıklamalar! Kiev: "Eğer Putin görüşmeye gelmezse..."