Kongre üyesi İlhan Ömer'e destek yağıyor
ABD kongresinin ilk 'Başörtülü Müslüman' üyesi İlhan Ömer, İsrail'in ABD'deki lobicilik faaliyetlerini eleştirdiği için haftalardır sayısız suçlama ve hakarete maruz kaldı. Tüm baskılara rağmen görüşlerinden geri adım atmayan Ömer'e hem Müslüman hem de Yahudi gruplardan destek geldi.
Siyonizm karşıtı Ortodoks Yahudilerinin "Destekliyoruz" dediği kişi, 'Amerikan tarihinde Temsilciler Meclisi'ne giren ilk başörtülü üye ünvanını taşıyan' ve son 1 aydır antisemitizmle suçlanan İlhan Ömer.
Ömer ile ilgili tartışma, geçen ay sosyal medya hesabından İsrail Lobisinin destek toplamak için Amerikanlı siyasetçilere para ödediğini söylemesiyle başlamıştı.
Ömer'in açıklamaları özellikle Cumhuriyetçi kanatta büyük tepki çekmiş, Başkan Trump istifa çağrısı yapmıştı.
Ömer ise Amerikalı Yahudilerden özür dilemiş ancak İsrail Lobisine yönelik görüşlerinden geri adım atmamıştı.
Cumhuriyetçilerden bir grup bu kez de Ömer'in üyesi olduğu Dış İlişkiler Komitesi'nden çıkarılmasını istedi.
Komite başkanı Eliot Engel ise Ömer'in komiteden çıkarılmasının "Aklında olan bir şey olmadığını" söyledi.
Ancak Müslüman vekilin yanında duranlar da var. Müslümanların yanı sıra Siyonizm Karşıtı Ortodoks Yahudi gruplar da destek Ömer'e destek veriyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran füzeleri yağarken, İsrail'de öfke yaratan açıklama: Netanyahu'nun ödediği 'ağır bedel' oğlunun düğününü ertelemekmiş
Trump’a oy verenlere “ABD, İran-İsrail savaşına dahil olmalı mı?” sorusu yöneltildi: İşte anket sonuçları…
Rusya'dan Hamaney Uyarısı: “Pandora’nın Kutusu Açılır”
Rusya’dan uyarı: ÇERNOBİL benzeri felakete yol açabilir! İran’da ‘Buşehr’ endişesi…
'Sığınak avcısı' bomba gündemde: İran'ın 'nükleer kalbi' Fordo'yu yıkabilecek güçte mi?