Körfez krizi çözüldü | Video
Riyad'daki zirveden beklenen sonuç çıktı. Körfez ülkeleri arasındaki kriz çözüldü. 3.5 yıldan sonra, Arap ülkeleri Katar'la diplomatik ilişkileri yeniden kurmak için anlaştı.
41. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde krizin 2 tarafı, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn ve bu ülkelerin ambargosuna uğrayan Katar uzlaştı. Arap liderler sonuç bildirgesini imzaladı.
Taraflar arasında dondurulan tüm diplomatik ilişkiler canlanacak, hava sahaları yeniden açılacak, uçuşlar başlayacak.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, zirvede bağları yeniden tesis etmek için anlaşmanın uygulanmasını garanti edecek "Siyasi irade ve iyi niyet" olduğunu söyledi.
Mısır Dışişleri Bakanlığı da, Suudi Arabistan'ın başkenti'nde yapılan zirvede varılan,
İş birliği anlaşmasına Kahire'nin de imza attığını duyurdu. "Mısır dörtlü Arap ülkeleri ile Katar arasında varılan uzlaşmayı önemsiyor" açıklaması yapıldı.
Türkiye, İran, Filistin, Lübnan, Yemen, Sudan ve Almanya'dan anlaşmaya destek geldi. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sosyal medyada paylaştığı mesajda, "Baskı ve zorbalığa karşı gösterdiği cesurca direnişteki başarısı dolayısıyla Katar'a tebrikler" ifadesini kullandı.
Arap ülkelerine de "İran ne düşman ne de tehdittir" diyen Zarif, Amerikan Başkanı Trump'ı işaret ederek, "Pervasız patronunuz giderken günah keçisi aramaya son verin." dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…
Trump'tan ikinci başkanlık dönemine ilişkin açıklama: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik!
İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintisinin nedeni ne? İşte öne çıkan 4 senaryo...