Macron eleştirilere yanıt verdi
Bir milyonun üzerinde Fransız’ı sokağa döken emeklilik reformunun kabulünden bu yana Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ilk kez konuştu. Macron, "İstifa veya hükümetin düşmesi gibi bir durum yok, yola devam edeceğiz" dedi.
Haber devam ediyor
Haber devam ediyor
“Bu reformu yapmanın beni memnun ettiğini mi düşünüyorsunuz? Hayır, etmiyor.” Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yasayı bu sözlerle savundu. "Bütçe açığı var, başka şansımız yok" dedi.
Sokaklarda süren eylemler hakkında konuşan Macron'un sendikalarla masaya oturması bekleniyordu.
Macron'un yasayı oylama olmaksızın geçiren Başbakan Elisabeth Borne liderliğindeki hükümetini feshetmesi bekleniyordu. Macron bu olasılığı rafa kaldırdı.
Macron'un açıklamalarına sendikalardan tepki geldi. Ülkenin en büyük sendikal konfederasyonu CGT Genel Sekreteri Philipe Martinez, “Cumhurbaşkanı resmen çalışanları aşağıladı onlarla alay etti” dedi.
Haber devam ediyor
Sıradaki haber
Sıradaki haber