Macron Gazze'ye soykırım diyemedi: ‘BUNU SÖYLEMEK BENİM DEĞİL TARİHÇİLERİN İŞİ’
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’in Gazze’deki katliamına tepki gösterdi. Macron, bölgedeki durumu “Bu bir utanç ve kabul edilemez” sözleriyle niteledi. Ancak “soykırım” sorusuna ise “Ben bunu söyleyemem” diyerek yanıt verdi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze’de 50 bin kişinin ölümünden sorumlu tutulan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yönetimini hedef aldı. Ancak 'soykırım' ifadesini kullanmadı. Macron, “Bunu belirlemek benim işim değil” dese de, Fransız Meclisi sözde Ermeni soykırımını tanımıştı.
Emmanuel Macron, muhabirin 'Sayın Cumhurbaşkanı, Gazze’de yaşananlar soykırım olarak görülebilir mi?' soruna
'Bu politikacıların sorumlu olduğu bir konu değil. Bunu söyleyecek olan tarihçilerdir' dedi ve 'Diğer devlet liderleri bunu söyledi' ifadesine 'Ama bence, ben bunu söyleyemem' yanıtını verdi.
Macron, 'soykırım' yerine Gazze’deki katliama 'Bu bir utanç' diyerek tepki gösterdi. Ayrıca Mısır’ın yardım için sınır kapılarını açması gerektiğini belirtti ve "Yaptıkları bir utanç. Bu bir utanç. Bu yüzden mücadele etmemiz gereken şey, yardım koridorunu açmak ki hayat sürebilsin" ifadelerini kullandı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yaptıklarının 'kabul edilemez” olduğunu söyledi.
Macron, "Bu insani bir dram ve kabul edilemez. Benim açımdan, yaptığım her şey bunun sona ermesi için. Sahaya giden liderlerden biriyim. Cumhurbaşkanı Sisi ile birlikte Mısır’daki El-Ariş’e gittim" sözlerine yer verdi.
Macron daha önce Mısır’a gitmiş, Gazzeli yaralıları ziyaret etmişti. Orada da İsrail’in katliamının 'kabul edilemez' olduğunu vurgulamıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'Sığınak avcısı' bomba gündemde: İran'ın 'nükleer kalbi' Fordo'yu yıkabilecek güçte mi?
İsrail’de gündeme bomba gibi düşen Trump pankartı: Bay Başkan işi bitir
İran-İsrail çatışmalarına dair kim, ne dedi?
İran füzelerinin vurduğu İsrail'den görüntüler
Endonezya'da alarm! Lewotobi Laki-Laki Yanardağı patladı: Uçak seferleri iptal