hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Macron: Savaş ekonomisine geçmek zorunda kaldık

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediği yeni silahlanma politikaları, savunma sanayiine olan taleplerde patlama yarattı. Dünyanın en büyük ikinci silah satıcı durumuna yükselen Fransa, artan talep karşısında silah üretim kapasitesini artırıyor. Emmanuel Macron burada yine çok tartışılacak mesajlar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Dordogne kentinde, barut ve patlayıcı üretiminde Avrupa lideri olan Eurenco firmasının Bergerac fabrikasını ziyaret etti.

    Önce mevcut üretim merkezlerini gezen Macron, daha sonra fabrikanın top mermisi barutu üretimini yapacak yeni üretim hattı inşaatının ilk tuğlasını koydu.

    Savunma ve maliye bakanları ile fabrikayı ziyaret eden Macron, savunma konularında Fransa’nın egemenliğini koruması için savaş ekonomisine geçtiklerini söyledi.

    Emmanuel Macron, “Dünya değişiyor ve biz de daha fazla üretmeliyiz. Acil, hızlı, güçlü, kitlesel çaba göstermemiz lazım ama aynı zamanda sürdürülebilir, uzun vadeli planımız da olmalı. Savaş yarın bitse bile bahsettiğimiz dünya durmayacak, çünkü Rusya'da büyük bir silahlanma var ve Avrupa'nın her yerinde askeri harcamaların arttığını görüyoruz, bu siparişleri de artırıyor. Barışı tercih ediyorum. Ama savunma sanayisinin gelişmesi Fransa’nın ekonomisi için gerekli. Askeri siparişlerimiz son 5 yılda iki katına çıktı” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barut ve patlayıcılarda Avrupa lideri olan Eurenco, top mermilerinin itilmesi için gerekli olan barut üretimi için 2025 yılında faaliyete geçilecek yeni bir fabrika kuruyor. Bu fabrikanın yılda bin 200 ton barut üretme kapasitesine sahip olması planlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow