Mattis ve Pompeo, Senato'yu ikna edemedi!
Amerika Birleşik Devletleri'nden Kaşıkçı cinayetine ilişkin yeni açıklamalar geldi. Savunma Bakanı Mattis ve Dışişleri Bakanı Pompeo, "Olayı Veliaht Prense direk bağlayan bir kanıt yok" dedi. Olay aydınlanırsa, "Cezai önlemler alabiliriz" mesajı verdi.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Amerikan Senatosu'na kapalı kapılar ardında ifade verdi. Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin konuştu. Açıklamaları Trump'un sözleriyle aynı yöndeydi. "Veliaht Prens'in Cemal Kaşıkçı'yı öldürme emrini verdiğini doğrudan ortaya koyan bir rapor yok." dedi. ABD'nin Suudi Arabistan ile sıkı ittifakın altını çizen Pompeo, "Ortadoğu'da istikrarı korumak açısından Suudi Arabistan'ın kuvvetli bir güç olduğunu" öne sürdü. "İlişkileri geriletmek, ABD'nin ulusal güvenliği açısından büyük hata olur" ifadesini kullandı. Veliaht Prens ülkeyi daha reformist bir çizgiye taşıyor" diye de ekledi.
Kapalı brifingin ardından ilk açıklamaysa Savunma Bakanı James Mattis'ten geldi. Mattis, Kaşıkçı'nın son anlarına ait olduğu söylenen kaydın çevirisini 2 kez okuduğunu söyledi. "Ancak ortada Veliaht Prens'in cinayetle ilişkisi olduğunu gösteren somut bir delil yok" dedi. "Bu konudaki pozisyonumuz hiç değişmedi. Ses kaydı bizde değil. Çevirisi olduğu iddia edilen raporu 2 kez okudum. Diğer tüm raporları da bizzat inceledim. Ancak ortada Veliaht Prens'in cinayetle ilişkisi olduğunu gösteren somut bir delil yok."
Pompeo ve Mattis'in ortak brifingine katılan senatörler ise bu açıklamalara rağmen, Suudi Veliaht Prens'in cinayetin arkasındaki isim olduğu yönündeki inançlarının değişmediğini söyledi. Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin Cumhuriyet Başkanı Senatör Bob Corker, brifingin ardından gazetecilere verdiği demeçte, "Odada cinayetten Veliaht Prens'in sorumlu olduğuna inanmayan kimse olduğunu sanmıyorum." şeklinde konuştu.
Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ise, CIA'den Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bilgi verilene kadar, tüm kilit konulardaki oy hakkını saklı tutacağını söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi