Meksika'da dev okyanus parkı
Meksika, Kuzey Amerika'nın en büyük okyanus rezervini oluşturdu. Devasa park, Pasifik Okyanusu'nda 150 bin kilometrekarelik bir alanı koruma altına alıyor.
Volkanik yapısı ve eşsiz ekolojisi nedeniyle "Kuzey Amerika'nın Galapagosu" diye adlandırılan bölge. Meksika Revillagigedo Takımadası'nın bulunduğu bölgede dev bir ulusal park oluşturdu. 150 bin kilometrekarelik bir alanı koruma altına alan park, Kuzey Amerika'nın en büyük okyanus rezervi oldu. Bölgede tüm balıkçılık faaliyetleri yasaklanacak, donanma birlikleri devriye gezecek. Doğal kaynakların çıkarılmasına ve yeni otel inşasına izin verilmeyecek.
Revillagigedo Takımadası, Volkanik San Benedikto, Sokorro, Roka Partida ve Clarion adalarını da içeriyor. İki okyanus akımının kavuştuğu noktada bulunduğu için takımada, özellikle göç eden türlerin akın ettiği bir bölge. Vatoz, balina ve deniz kaplumbağaları dahil yüzlerce türe ev sahipliği yapan bölge geçen yıl unesco dünya mirası listesine alınmıştı. Doğal hayatı koruma vakfı dev parkın oluşturulmasını dünyanın geri kalanına önemli bir örnek olduğunu söyledi Şili de 2015'te Güney Pasifik şeridinde, 1 milyon kilometrekareden fazla alanı kapsayan bir okyanus rezervi oluşturmuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran füzeleri yağarken, İsrail'de öfke yaratan açıklama: Netanyahu'nun ödediği 'ağır bedel' oğlunun düğününü ertelemekmiş
Trump’a oy verenlere “ABD, İran-İsrail savaşına dahil olmalı mı?” sorusu yöneltildi: İşte anket sonuçları…
Rusya'dan Hamaney Uyarısı: “Pandora’nın Kutusu Açılır”
Rusya’dan uyarı: ÇERNOBİL benzeri felakete yol açabilir! İran’da ‘Buşehr’ endişesi…
'Sığınak avcısı' bomba gündemde: İran'ın 'nükleer kalbi' Fordo'yu yıkabilecek güçte mi?