hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meksika'da kartellerin cinayet ağı! Kaybolan 43 öğrenci nerede?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Meksika'da 10 yıl önce gözaltındayken kaybolan 43 öğrenciyi araştıran dedektifler, bir polisin işlediği yeni bir cinayetin peşindeyken kayboldu. Dedektifler 2 gün sonra bulundu ancak cinayeti işleyen polis bulunamadı. Öldürülen öğrencinin öfkeli arkadaşları başsavcılığı ateşe verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meksika'da Savcılık binası, belediye binaları yangın yeri. Ülke sokaklarını bu hale getiren, uyuşturucu kartellerinin bağlantılı olduğu gizemli bir cinayet ağı ve dedektiflerin kaybolması. Meksika'da 2014'te 43 öğrenci gözaltına alındıktan sonra kayboldu. Gençleri yerel yetkililerin uyuşturucu karteline teslim ettiğine inanılıyor. İki dedektif işte bu olayı araştırıyordu. Bu sırada bir cinayet daha Başsavcılığı karıştırdı. Okuldan 4 öğrenci çalıntı arabayla bir tatil beldesinde yakalandı. Bir polis, öğrencilerden 23 yaşındaki Yanki Peralta'yı öldürdü. Dedektifler hemen 43 öğrenciyle aynı okula giden Peralta'yı öldüren polisin peşine düştü. Tam da bu sırada o iki dedektif kayboldu.

    Meksikada kartellerin cinayet ağı Kaybolan 43 öğrenci nerede

    Ne Meksika liderinin açıklamaları ne de polisin araştırıyoruz duyurusu öğrencileri yatıştırdı. İki dedektif de kaybolduktan 2 gün sonra sağ bulundu ama nasıl bulunduklarına dair açıklama yapılmadı. Protestolarla ünlenen öğretmen okulu öğrencileri hükümet binalarını basıp protestolarına devam ediyor. Öğrenciler, 10 yıl önceki olayı hala çözemeyen Başsavcılığın binasını ateşe verdi. Onlarca polis arabası yakıldı. Olaylar sırasında bir de ünlü gazeteci Jaime Barrera da başka bir şehirde kaçırıldı. Barrera'nın kaçırılmasının olayla ilişkili olup olmadığı bilinmiyor ama baş şüpheli yine uyuşturucu çeteleri.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow