hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mescid-i Aksa'da buruk Ramazan

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail, Gazze Şeridi'ndeki saldırılara devam ederken, Kudüs'te de şiddet arttı. Filistinliler, Ramazan ayına polis ablukasında girdi. Kudüs'te Ramazan'ın ilk gününü CNN TÜRK ekibinden Serdar Er konuğuyla aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şu an Kudüs’teyiz, Ramazan başladı, oruçlar da başladı. Gazze’de artık İsrail saldırılarının son bulması isteniyor ama henüz değil. Peki ne bekleniyor? Filistinli Musa Hicaz’la birlikteyiz.

    “Bildiğiniz gibi özellikle son senelerde her Ramazan İsrail bize problemler yaratıyor. Özellikle Mescid-i Aksa’da. Batı Şeria’da ama bu sefer daha fazla. Saldırılar arttı. Katliam yapılıyor.”

    Mescid-i Aksada buruk Ramazan

    Mescid-i Aksa'da yeni bir Ramazan başladı. Ancak kutsal ay bu yıl Filistinliler için son derece hüzünlü.

    60 yaşındaki Musa Hicazi yaşananları kameralarımıza anlatıyor. “İsrail, kendisini dünyanın ve Müslümanların üstü olarak gösteriyordu. Bilmiyorlar ki buradaki halkın bir sırrı vardır, buradaki halk öz Filistinli değil, kimi Türk kimi Arap kimi Kürt. Hazreti Ömer’in sahabeleri var. O yüzden biz şunu diyoruz: bütün zorluklara rağmen emanetlere sahip çıkacağız.”

    Kudüs sokaklarında şimdi ne bir süsleme ne bir mahla var.

    “Maalesef neden çünkü Gazze’den 20 yıldır kimse gelmiyor, Batı Şeria’dan kimse gelemiyor. İsrail hem Mescid-i Aksa’ya girme yaşını sınırladı hem de Kudüs’e gelirken gençler varsa geri çevirirler.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mescid-i Aksada buruk Ramazan

    Çünkü Filistinliler, Gazze'deki saldırıların acısını paylaşmak için Ramazan'ı istedikleri gibi kutlamayı hak görmüyor.

    “Burada mesela ekmek satılıyordu. Bu köşede ekmek satılıyordu. Süslemelerle doluydu. Neden yok? Çünkü üzgünüz. Biz burada satın alıp, ışıklarla doldurup, 1,5 aydır ekmek görmeyen, su içemeyen kardeşlerimiz, o koşullarda yaşamayan kardeşlerimiz varken biz nasıl helva yeriz?”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow