hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moskova saldırganlarının sorgu videosu yayınlandı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Moskova'da 144 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen teröristlerin sorgu görüntüleri yayınlandı. Teröristler emri, Seyfullah adlı bir kişiden aldıklarını ve parayı almak için Kiev'e gitmeye çalıştıklarını açıkladı. Rus istihbaratı, saldırıyı Ukrayna'nın yaptığına dair daha güçlü kanıtlar olduğunu iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'da konser salonu saldırısı şüphelilerinin yeni sorgu görüntüleri ortaya çıktı. Saldırganlar Moskova'da saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Kiev'e doğru yola çıkacaklarını açıkladı.

    Rus istihbaratı, saldırının nasıl gerçekleştirildiğini anlattı. Buna göre teröristler saldırıdan kaçar kaçmaz M3 karayoluna giderek Ukrayna'ya doğru yola çıktı. Amaçları, kendilerine söz verilen parayı almaktı. “Seyfullah bize Ukrayna'dan Kiev'e gideceğimizi burada bize 1 milyon ruble verileceğini söyledi. Kiev'e gitmeye çalıştık. Bir yerde her birimize verilecek 10 milyon ruble için beklememiz gerekiyordu.”

    Moskova saldırganlarının sorgu videosu yayınlandı

    Ancak Kumono'da gözaltına alındılar. Teröristler buraya gelmeden önce akıllı telefonları parçalamıştı. “Seyfullah burada bizi birilerinin beklediğini ve Kiev'den geçmemize yardım edeceklerini söyledi.”

    Rus istihbaratına göre, eğer teröristler devam etselerdi iki yola ayrılacaklardı. Onlar için iki yol hazırlanmıştı. Burada Çikovka ve Sopuç şehirlerinde teröristler arabadan inecekler, arabalarını yakacaklardı. Sonra 4 km yürüyerek Ukrayna sınırından geçeceklerdi. “Bize Ukrayna sınırına geldiğimizde arabamızı yakmamızı ve onu sınırda beklememizi söyledi. "Size geçmeniz için yardım edeceğim" dedi.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Moskova saldırganlarının sorgu videosu yayınlandı

    Rus istihbaratı, bu bilgilerin saldırıyı Ukrayna'nın yaptırdığını gösterdiğini iddia etti. ABD ve Ukrayna ise bu iddiaları yalanladı. Öte yandan görüntülerde saldırganların ağır işkence koşullarında konuştuğu anlaşıldığından, bilgilerin doğruluğu da sorgulanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow