NASA kaybolan uzay keşif aracını buldu
NASA, 1 haftadır iletişiminin kesildiği uzay keşif aracını yeniden buldu. NASA’nın araçla iletişim kopukluğunun nedeni, yanlış komut verilmesi olarak açıklandı.
Önce kaybetti, sonra buldu. NASA, uzay keşif aracı Voyager-2'ye önce yanlış komut verdi. Ardından araçla iletişimi kaybetti. Uzaya 1977 yılında gönderdiği ve 46 yıldır görevini sürdüren aracı, 1 haftanın ardından buldu.
Uzay keşif aracı, 20 milyar kilometre uzaklıkta keşif yapıyor. Aracın Avustralya'da dev bir alıcısı bulunuyor, bu alıcı sayesinde iletişim sağlanıyor.
Voyager-2 şimdi yeniden Dünya’ya yönlendirilmeye çalışılıyor.
Öte yandan şimdi araçla sinyal sınırlı çünkü 20 milyar kilometre ötede olan araçtan alınan bir mesaj ancak 18 saat sonra Dünya’ya iletilebiliyor. Buna karşın artık sinyalin ilerlemesi için bir umut var.
Uzay keşif aracı Voyager-2 ve ikizi Voyager-1, Güneş tarafından üretilen parçacıkların ve manyetik alanların koruyucu balonu olan heliosferin dışında çalışan tek uzay aracı. Araç, 176 milyar yılda bir yaşanan gezegen hizalanmalarını araştırmak için özel olarak tasarlandı.
1977'de yola çıkan araç, heliosfere ise ancak 2012 yılında ulaştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!
ABD, İran’a müdahale edecek mi? 5 kritik nokta! Abdulkadir Selvi yazdı