hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NATO'dan müttefiklere savunma çağrısı!

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, müttefiklerden Ukrayna’ya daha fazla mühimmat sağlamasını istedi. Bunun için yalnızca harcama değil, aynı zamanda üretim de yapılması gerektiğini belirterek, “Ukrayna’nın Türkiye ile yakın çalışmasının da Rusya’yı püskürtmek konusunda yararı oldu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg her türlü askeri teçhizatın Ukrayna’ya bir an önce teslim edilmesini isteyerek "Elbette tüm müttefiklerin Ukrayna’ya destek, mühimmat ve aynı zamanda her türlü askeri teçhizatı tahsis etme iradesine ihtiyacımız var. Her şeyden önce NATO, Avrupalı müttefikleri yıllardır üretim yatırımlarını artırmaya çağırıyor ve elbette savunma üretimini artırmanın tek yolu daha fazla harcama yapmak" ifadelerini kullandı.

    'Savunma Sanayii'ne yatırım yapın, harcamanızı artırın' dedi ve bir kez daha hem Ukrayna için hem de NATO ordularının tamamı için daha fazla askeri mühimmat istedi. Bunu NATO müttefiklerinin halklarının da istediğini söyledi.

    Stoltenberg, “NATO vatandaşları da cesur Ukraynalılarla güçlü dayanışma göstermeye devam ediyor. İttifak genelinde, halkın üçte ikisi ülkelerinin Ukrayna’yı desteklemeye devam etmesini istiyor. Bu önemli, çünkü NATO müttefikleri tüm askeri yardımın yüzde 99'unu sağlıyor” sözlerini kullandı.

    Ukrayna'nın en büyük zaferlerinden birinin Rusya’yı Karadeniz’de geri püskürtmek olduğunu belirten Stoltenberg, bunun Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’la yakından çalışarak elde edildiğini söyledi ve NATO'nun savaşlara ne kadar yatırım yapacağını da açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buna göre Avrupa ve Kanada toplam 470 milyar doları savunma yatırımlarına harcayacak. Bu harcama tarihin en yüksek savunma harcaması olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow