hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu Refah’a saldırı mesajı… ABD'yi de dinlemiyor mu?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ramazan başlamadan önce Gazze'de bir ateşkesin yürürlüğe girmesi için çabalar sürerken İsrail Başbakanı Netanyahu bir kez daha Refah'a kara saldırısı düzenleyeceklerini söyledi. Refah'a saldırıya yönelik oluşan uluslararası baskıya karşı durmaları gerektiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bugün size açık sözlerle şunu söylemek istiyorum: Ordu, Gazze Şeridi'nin her yerindeki tüm Hamas birliklerine karşı operasyon yapmaya devam edecek ve buna Hamas'ın son kalesi olan Refah da dahildir. Kim bize Refah'ta operasyon yapmamamızı söylerse savaşı kaybedeceğimizi söyler, bu da olmayacak.”

    Netanyahu Refah’a saldırı mesajı… ABDyi de dinlemiyor mu

    Tüm uluslararası baskının ve özellikle de ABD'nin karşı çıkmasına rağmen, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah'a operasyon yapılacağını bir kez daha söyledi. “Evet, uluslararası baskı var ve artıyor. Ama tam da uluslararası baskı arttığı için saflarımızı sıklaştırmamız, savaşı durdurma girişimlerine karşı birlikte durmamız gerekiyor. Hamas'ın suçlarından dolayı orduyu suçlama yönündeki aptalca girişimi hep birlikte reddetmeliyiz.”

    İsrail'in güneyindeki Mitzpe Ramon'daki bir eğitim üssünde subaylar için düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Netanyahu, Hizbullah'ı da bir kez daha hedef aldı. Sözleriyle Gazze'de neden olduğu yıkımı da kabul etmiş oldu. “Aynı zamanda kuzey cephesi de dahil olmak üzere bizi yok etmek isteyenlere karşı diğer cephelerde de kararlılıkla hareket edeceğiz. Henüz saldırılarımıza ikna olmamış olanlar, düşmanın Gazze'deki kalelerinde neler olup bittiğine baksa iyi olur, düşmanlarımız kendilerine benzeri görülmemiş bir yıkım getirdi.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Netanyahu Refah’a saldırı mesajı… ABDyi de dinlemiyor mu

    Netanyahu, 7 Ekim saldırılarındaki sorumluluğunu da yine üstlenmedi. “Savaşın derslerini alıyoruz ve savaşın devamını dikkatle planlıyoruz. Daha sonra 7 Ekim'den ders alacağız. Bunu açık ve tam olarak yapacağız, ancak bugün önümüzde net ve acil bir hedef var: savaşta mutlak zafere ulaşmak.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow