Netanyahu'dan Mescid-i Aksa kararı

{ title }

SONRAKİ VİDEO

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mescid-i Aksa ile ilgili önemli bir karar aldı. Netanyahu, Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girişlerini Ramazan ayının sonuna kadar durdurma kararı aldı. İsraillilerin yargı reformuna yönelik gösterileri de sürüyor.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

YAHUDİLERİN GİRİŞİ RAMAZAN SONUNA KADAR YASAKLANDI

İsrail'de Hamursuz Bayramı öncesinde güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa baskını sonrası tansiyon artmış, Lübnan ve Gazze'den düzenlenen roket atışlarına İsrail hava saldırılarıyla karşılık vermişti.

Netanyahudan Mescid-i Aksa kararı

Mescid-i Aksa gerilimi ile ilgili İsrail Başbakanı Netanyahu'dan önemli bir adım geldi. Netanyahu, Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girişlerini Ramazan ayının sonuna kadar durdurma kararı aldı. Koalisyon hükümetinin aşırı sağcı ortaklarından Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Netanyahu’nun kararına "Ciddi bir hata" diye tepki gösterdi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Netanyahudan Mescid-i Aksa kararı

NETANYAHU KARŞITI PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Netanyahu'nun yargıyı değiştirmeye yönelik girişimiyle ilgili İsraillilerin protestoları da devam ediyor. Bu kez Tel Aviv'in kuzeyindeki Hadera şehrinden hükümet karşıtları ile destekçileri karşı karşıya geldi. İki grup arasında sözlü atışmalarla gerilim tırmandı. İsrail'de 3 aydır yüzbinlerce kişi, Netanyahu'nun yargıyı kendisine bağlaması şeklinde nitelenen reformu protesto ediyor.

Netanyahudan Mescid-i Aksa kararı

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow