"Normandiya Çıkarması"nın 75. Yıldönümü
6 Mayıs, İkinci Dünya Savaşı'nın bitişini simgeleyen, Normandiya Çıkarması'nın 75. yıl dönümüydü. Nazi Almanyası'nın hakimiyetine karşı savaşan müttefikler İngiltere, Fransa, Almanya ve Amerika'nın liderleri, anma töreni için Fransa'da bir araya geldi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Avrupa tarihinin en önemli askeri hareketlarından biri olan çıkarmanın 75. yılı önce İngiltere’nin Portsmouth kentinde, ardında da Fransa’nın Caen kentindeki törenlerde anıldı.
Törenler Normandiya kıyısındaki Ver Sur Mer’de başladı. İngiltere Başbakanı May ve Macron burada inşa edilecek İngiliz Memorial Anıtı’nın ilk taşlarını yerleştirdi. Çelenk bırakıldı. Amerikan askerinin yattığı Colleville Amerikan Mezarlığı da ziyaret edildi.
ABD Başkanı Donald Trump, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Almanya Başbakanı Angela merkel de törenlere katıldı.
Törenin ev sahibi, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Normandiya’da savaşan Amerikan askerlerine teşekkür etti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump'ın adımı sonrası akıllardaki soru: ABD, İran’ı vuracak mı? Abdulkadir Selvi yazdı
"İran’da rejim değişikliği" söylemleri... İddia: Trump ikna olmadı ama 'ani hamle' seçeneği masada
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak