hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pentagon Sözcüsü CNN TÜRK'ün sorularını yanıtladı: Refah’ı vurmak trajik ama konuşuyoruz!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail’in Refah’taki çadır kamplarına yaptığı bombalı saldırılara tepki yağıyor. İsrail’in en büyük destekçisi konumundaki ABD’de Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh saldırıların ardından CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy’a açıklamada bulundu. Sözcü, ‘Saldırılardan sonra durum trajik ve korkunç ama konuşuyoruz’ dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail’in Refah’ta sivillere yönelik katliamı Tel Aviv yönetimince teknik bir hata olarak görülse de ortaya çıkan görüntüler savaş suçu niteliğinde. İlk günden bu yana İsrail’e destek olan Beyaz Saray son katliamı trajik olarak nitelendirdi ancak İsrail’i rahatsız edecek bir açıklamadan da kaçındı.

    Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy da İsrail’in Refah’taki son katliamını sordu.

    CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy:

    Yaklaşık üç hafta önce size büyük bir askeri operasyon ile sınırlı bir askeri operasyon arasındaki belirsiz ayrım hakkında bir soru sormuştum ve siz 'sivillerin hayatını riske atan herhangi bir askeri operasyon' demiştiniz. Pazar günü bu sadece sivillerin hayatını riske atmakla kalmadı, onları diri diri yaktı ve çocuklarının kafasını gövdesinden ayırdı. Bu büyük harekât/sınırlı harekât politikası başarısızlığa uğradı diyemez misiniz? Bu İsrail hükümetinin her istediğini yapmasına olanak vermiyor mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh:

    Hafta sonu olanları kesinlikle ciddiye alıyoruz. Oradaki görüntülerin kesinlikle korkunç olduğunu hepimiz gördük. Bakan Austin meslektaşıyla çok doğrudan ve samimi görüşmeler yapıyor. Hafta sonu yaşananları destekliyor muyuz? Elbette biz de can kaybı görmek istemiyoruz, bu görüntüleri senin kadar biz de görmek istemiyoruz. Bu kesinlikle sahada olup bitenlerin zorluklarına işaret ediyor ama biz kesinlikle masum hayatların korunduğunu görmek istiyoruz.

    Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh verdiği cevaplarda, İsrail’le dostluğa zarar vermeyecek sözlerden kaçındı. Katliamı kınamayan ve kaçamak yanıtlar veren Pentagon Sözcüsü Singh’a göre, İsrail’in bazı konuları dikkate aldığını söyledi.

    CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy:

    Doğru ben o görüntüleri kesinlikle istemiyorum ama İsrail Savunma Bakanı ile telefon görüşmesi yapan ben olsam ve bana defalarca bunların bir hata olduğunu açıklasalar. ‘Soruşturma yapacağız’ deseler, sanırım en hafif tabiriyle usanmış hissederdim. Kendimi aptal yerine konmuş gibi hissederdim. Peki bu bakanlıkta nasıl bir ruh hali var? Sürekli aynı şeyi duyuyorsunuz, aynı şeyleri aktarıyorsunuz ve biliyorsunuz, günler değişiyor, aylar değişiyor ama ifadeler aslında değişmiyor. 

    Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh:

    En ince ayrıntısına kadar telefon görüşmelerini aktarmıyoruz, ancak bazı operasyonlara ve İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin Gazze'de yürüttüğü bazı yöntemlere gelince, onların bazı dersleri öğrendiğini ve bazı konuları dikkate aldıklarına inanıyoruz. Bakan Austin’in kesinlikle Bakan Golan'a aktardığı şeyler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sözcü Singh’a göre Tel Aviv’le yapılan konuşmalar zorlu oldu.

    Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh:

    Bir kez daha söyleyeyim: Bu trajik can kaybının devam ettiğini görmek istemiyoruz. İsraillileri ve IDF'yi, sivillerin hayatını ve sivillerin zararını dikkate alma konusunda daha iyisini yapmaya çağırıyoruz. Bunun size sinir bozucu gelebileceğini biliyorum, ancak arkadaşlarımızla yapabileceğimiz şey bu zorlu konuşmaları yapmaya devam etmektir ve biz de tam olarak bunu yapmaya devam edeceğiz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow