hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin'den nükleer savaş resti: “Hazır durumdayız”

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Batı'ya, Moskova’nın nükleer bir savaşa her zaman hazır olduğu uyarısında bulundu. Konuşmasında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine tepki de gösteren Putin, Finlandiya sınırına da askeri yığınak yapacaklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya'da 15-17 Mart tarihlerinde yapılacak başkanlık seçimi öncesi devlet televizyonunda bir röportajı yayınlandı. Putin, kendisine yöneltilen "nükleer savaş" sorusuna "hazırız" cevabını verdi.

    "Askeri-teknik açıdan bakıldığında biz elbette nükleer savaşa hazırız. Rus birlikleri sürekli olarak savaşa hazır durumdalar. Bu ilk önemli nokta. İkincisi, bu aynı zamanda genel olarak kabul edilen bir şey ki bizim üçlümüz, nükleer üçlümüz, diğer üçlülerden daha modern. Aslında sadece biz ve Amerikalılar bu tür üçlülere sahibiz. Ve biz burada çok daha fazla ilerleme kaydettik."

    Putinden nükleer savaş resti: “Hazır durumdayız”

    "Silahlar onları kullanmak için var ve bizim ortaya koyduğumuz kendi prensiplerimiz var" diyen Putin, Moskova’nın nükleer savaş senaryosu konusunda "acele etmediğini" dile getirdi. Fakat ABD'nin nükleer testleri yapması durumunda, Rusya'nın da aynısını yapabileceğini vurguladı.

    ABD'nin Ukrayna'ya asker göndermesi durumunda ülkesinin bunu bir müdahale olarak değerlendireceğini belirten Putin, "acil bir durum yok ama bu ihtimale hazırız" dedi.

    "ABD, Ukrayna'ya asker göndermeyeceğini açıkladı. Rusya topraklarında hangi Amerikan birliklerinin bulunduğunu biliyoruz. Bunlar işgalci. Ukrayna topraklarında görünseler bile ona bu şekilde davranacağız ve bunu anlıyorlar."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Putinden nükleer savaş resti: “Hazır durumdayız”

    İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği hakkında da konuşan Putin, bu gelişmeyi "anlamsız bir adım" olarak nitelendirdi. Ve Rusya'nın Finlandiya sınırına birliklerini ve imha sistemleri konuşlandıracağını açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow