hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Reisi Meşhed’de toprağa verildi

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran, helikopter kazasında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi son yolculuğuna uğurladı. Reisi, doğduğu kent olan Meşhed'de binlerce İranlının katıldığı cenaze töreni ile toprağa verildi. Aynı kazada hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı ise Tahran'daki törenin ardından Rey kentinde gömüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran, helikopter kazasında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi son yolculuğuna uğurladı.

    Reisi’nin naaşı, 3 gün süren cenaze törenlerinin ardından doğduğu kent olan Meşhed'e getirildi. Reisi'nin tabutunu taşıyan uçak Meşhed'e ulaştığında askerler tarafından karşılandı.

    Reisi Meşhed’de toprağa verildi

    Tabutu taşıyan askerlere İranlılar eşlik etti. Reisi'nin naaşı havaalanından taşınırken üzerine gül yaprakları atıldı.

    Reisi, İran'ın en kutsal İslami mekânı olan ve Şii Müslümanlar tarafından 9. yüzyılda yaşamış İmam Ali Rıza'nın istirahatgâhı olarak saygı gören altın kubbeli İmam Rıza Türbesi’nde toprağa verildi.

    Meşhed'deki cenaze törenine on binlerce kişi katıldı. Cumhurbaşkanlarını toprağa uğurlayan İranlılar gözyaşlarına hakim olamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reisi Meşhed’de toprağa verildi

    Aynı kazada hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için de başkent Tahran'da bir tören düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı binası önünde düzenlenen tören alanına Abdullahiyan'ın naaşı askeri bando eşliğinde getirildi.

    Reisi Meşhed’de toprağa verildi

    Törene, eski Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, eski Meclis Başkanı Ali Laricani, eski Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ve üst düzey yetkililer katıldı.

    Törenin ardından Abdullahiyan'ın naaşı defnedilmek üzere Tahran'ın güneyindeki Rey şehrine götürüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow