Robotlar iş gücüne dahil olacak
Japonların yeni icadı herkesi şaşkınlık içinde biraktı. İnsana benzeyen robot, tornavida kullanarak tahtaları duvara vidalayabiliyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Japonya'nın Ulusal Gelişmiş Endüstriyel Bilim ve Teknoloji Enstitüsü tarafından paylaşılan videoda robotun kusursuz bir şekilde bir tahtayı duvara vidaladığı gösteriliyor.
HRP-5P adlı robot önce tahtayı kendine doğru çekiyor. Sonra dikkatli bir şekilde kaldırıyor. Tahtayı kaldırdıktan sonra döndürüp dik hale getiriyor. Ardından duvara doğru yaklaştırıyor. Tahtayı duvara sabitledikten sonra eline tornividayı alıp duvara vidalıyor.
Birçok işlemi kısa bir süre içinde yapan robot bir inşaat robotu. Amaç gelecekte robotların bu alanda iş gücünün bir parçası olması.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Venüs’e Ulaşamadı, Dünya’ya Düşecek! ‘Kosmos 482’ Kontrolsüz Şekilde Yaklaşıyor… Tahminler Belli Oldu: Türkiye de Risk Altında!
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!