Rus denizciler defnedildi
Haftabaşında su altı aracında çıkan yangında hayatını kaybeden 14 Rus asker St. Petersburg'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Denizci askerler, 2000 yılında kursk denizaltında ölenler için dikilen anıtın yanına gömüldü.
Haftabaşında, Norveç ile Rusya arasındaki Barents Denizinde yanan su altı aracında hayatını kaybeden 14 asker St. Petersburg'da defnedildi.
Denizci askerler, Serafimov mezarlığında düzenlenen törenle Kursk Denizaltında ölenler için dikilen anıtın yanına gömüldü.
Suların derinliğini ölçmekle görevlendirildiği söylenen mürettebatı taşıyan su altı aracındaki 14 denizcinin, yangından dolayı salınan zehirli gazları solumaları nedeniyle hayatlarını kaybettikleri açıklanmıştı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14 denizcinin hayatını kaybettiğinin açıklanmasından hemen sonra programını iptal edip Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile acil bir toplantı gerçekleştirmiş, ölen denizcilerin 'ordu ve devlet için çok büyük bir kayıp olduğunu' söylemişti.
Kremlin'in, Putin ile Şoygu'nun yaptığı görüşmenin zabıtlarını yayımlaması ile su altı aracının nükleer güçle çalıştığı ortaya çıkmıştı..
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Vatikan'da papa seçimi başlıyor: En güçlü aday kim?
Pakistan sokaklarda, Hindistan tatbikatta: "Ateşle oynuyor"
Keşmir sorunu nedir? Hindistan ve Pakistan arasındaki en gerilimli fay hattı: 5 soru 5 yanıt...
Sindoor Operasyonu: Hindistan neden bu ismi seçti? İşte sebebi...
"Bu savaş Hindistan-Pakistan savaşı değil! Örtülü ABD-Çin savaşı"