hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus lider Putin'den NATO'ya tehdit: “3. Dünya Savaşı’ndan bir adım uzağız”

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya'da Devlet Başkanlığını 5’inci kez kazanan Vladimir Putin, Avrupa'ya seslendi. NATO ve Rusya arasında olası bir çatışmanın 3. Dünya Savaşı'na kapı aralayacağını söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a "Askerleriniz zaten Ukrayna'da" diyerek yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Modern dünyada her şeyin mümkün olduğunu düşünüyorum. Ancak daha önce de söyledim ve bunun tam ölçekli 3. Dünya Savaşı’ndan bir adım uzakta olacağı herkes için açık. Sanırım neredeyse hiç kimse bununla ilgilenmiyor.”

    5. kez Başkan seçilen Rusya lideri Vladimir Putin, NATO'yu ve Avrupa'yı böyle tehdit etti.

    Rus lider Putinden NATOya tehdit: “3. Dünya Savaşı’ndan bir adım uzağız”

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Bir noktada Rus güçlerine karşı koymak için ne olursa olsun sahada operasyonlar yapmak zorunda kalacağız" sözlerine de yanıt verdi. Batı'nın zaten Ukrayna'da askerinin olduğunu öne sürdü.

    “NATO ülkelerinin silahlı askeri personeli orada bulunuyor, bunu biliyoruz. Hem Fransızca hem de İngilizce konuşmayı duyuyoruz. Bu iyi bir şey değil. Her şeyden önce onlar için, çünkü büyük çoğunluğu ölüyor.”

    Ukrayna ile barış müzakereleri yapmak istediklerini söyledi. “Barışçıl müzakerelerden yanayız ama düşmanın cephanesi tükendiği için değil. Yeniden silahlanmak için bir buçuk ya da iki yıl ara vermek değil, gerçekten iki devlet arasında uzun vadede barışçıl ve iyi komşuluk ilişkileri kurmak istiyorlarsa, biz buna varız.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus lider Putinden NATOya tehdit: “3. Dünya Savaşı’ndan bir adım uzağız”

    Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ise Rusya'da yapılan seçimin bir meşruiyetini olmadığını savundu, "Ukrayna işgalinin hesabı verilmeli" dedi. “Rus katillerin bu savaşta ve Putin'in ömür boyu iktidarı uğruna yaptıkları her şeyin adil bir intikamı olmalı. Tek bir şeyden korkuyor, adalet.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow