hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus muhaliflerin yakınları tedirgin

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in karşıtları ya hapiste ya da canları tehlikede. Hapisteki muhalif Karamurza'nın eşi CNN International'a konuştu. Navalni, "Siyasi suikasta kurban gitti" dedi, eşinin de tehlikede olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Kesinlikle, bunun siyasi bir suikast olduğuna inanıyorum ve bu, Vladimir Putin'in ülkemizde hem Rus topraklarında hem de yabancı topraklarda uzun yıllardır kullandığı bir araç.”

    Kimi eski yöntemlerle kimi silahla kimi ilaçla öldürüldü. İddiaya göre Rus muhaliflerinin hepsinin tek tek ölümünde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin sorumlu. Şimdi hapisteki Putin muhalifleri de onların yakınları da korku içinde.

    Rus muhaliflerin yakınları tedirgin

    “Alexei'nin ölümünün iki nedeni ani ölüm sendromu ve trombozdu, Alexei'nin doktorlarına göre bu pek olası değildi çünkü Alexei bunu olası kılacak herhangi bir durumdan muzdarip değildi. Yani bu açıkça bir cinayetti ve cesedi aileye kendileri vermiyorlar.”

    Hapisteki Putin muhalifi Vladimir Karamurza'nın eşi de şimdi eşinin başına aynısının gelebileceğini düşündüğü için korkuyor. “Kocamın ilk zehirlenmesinden sonra 2015'ten beri kocamın hayatından endişe ediyorum. Her şeyin olabileceği anlayışıyla yaşıyorum.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus muhaliflerin yakınları tedirgin

    Vladimir Karamurza, 2015'ten bu yana iki kez zehirlenerek ölümden döndü. Son olarak 41 yaşındayken, Ukrayna savaşına yönelik eleştirileri yüzünden 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza, Rusya'da bir muhalifin aldığı en yüksek cezaydı. “Ukrayna'nın işgalinden sorumlu olan herkesi kovuşturmak için Nürnberg tarzı bir mahkeme kurulması çağrısında bulunduğu ve bu insan hakları ihlalcilerini adalete teslim etmek için mümkün olan her şeyi yaptığı için rejime karşı konuştuğu için sözde vatana ihanetten 25 yıl, çeyrek yüzyıl katı rejimde hapis cezasına çarptırıldı.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow