Rus savaş suçları için özel mahkeme
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, Rusya'nın savaş suçlarının yargıya taşınması için özel bir mahkeme kurulması önerisine onay verdi. Ayrıca, dondurulan Rus varlıklarını Ukrayna'ya vermeyi düşündüklerini açıkladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, Ukrayna'dan gelen talebi değerlendirdi. Rusya'nın savaş suçlarını yargılamak için AB Özel Mahkemesi kurmaya çalışacaklarını duyurdu.
Von Der leyen, dondurulan Rus varlıklarına dikkati çekti. Rusya Merkez Bankası'ndan 300 milyar euro ve Rus oligarklara ait 19 milyar euro varlık dondurduklarını hatırlattı. Bu geliri, Ukrayna'ya göndermek için uluslararası bir anlaşma üzerinde çalışacaklarını söyledi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!
Bir dönemin sonu: Warren Buffett “zamanı geldi” diyerek duyurdu: Yerine gelecek olan isim kim?
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…