hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya Harkiv'e füze yağdırdı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rus ordusu Ukrayna'nın Harkiv bölgesine füzeli saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya, Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya saldırılarını sürdürüyor.

    Rus ordusu, Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Harkiv bölgesine 15 füzeyle saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 50 civarında kişinin bulunduğu bir matbaa dahil sadece sivil altyapı hedef alındı.

    Rusya Harkive füze yağdırdı

    Rusya önceki gün de kenti hedef almıştı. Ukrayna Emniyet Müdürlüğü’nün yayınladığı görüntülerde bir Ukrayna polis aracı, Rus kamikaze dronuyla hedef alınıyor. Saldırıda 1 polis hayatını kaybetti, bir diğeri de yaralandı.

    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'nın yeterli hava savunma sistemine sahip olmamasından faydalandığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Harkive füze yağdırdı

    Zelenski, "Bu zafiyet bizim değil, 3 yıldır teröristlerle hak ettiği şekilde mücadele etmeye cesaret edemeyen dünyanın zaafıdır. Ukrayna elinden geleni yapıyor. Bize yardım eden herkese minnettarım. Ancak dünya liderlerinden daha fazla kararlılığa ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

    Rusya Harkive füze yağdırdı

    Rusya, Harkiv'e yönelik saldırısını bu ay başlattı. Saldırı, asker ve mühimmat eksikliği bulunan Ukrayna üzerindeki baskıyı artırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow