Rusya lideri Putin bir kez daha Batı’yı hedef aldı
Rusya lideri Vladimir Putin, Kremlin'e yakınlığıyla bilinen bloggerın öldürülmesinin ardından konuştu. Batılı istihbarat servislerinin kullanıldığını iddia etti.
Rusya'daki saldırıdan Batı’yı sorumlu tuttu. Ukrayna'nın savaş suçu işlediğini ileri sürdü. Rusya lideri Vladimir Putin, “Batılı istihbarat servislerinin üçüncü ülkelerdeki potansiyelinin bu tür saldırıların hazırlanmasında rol oynadığını iddia etmek için her türlü neden var.” açıklamalarını güvenlik konseyi toplantısında yaptı.
Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda Putin, Rusya'ya sözde referandumla bağlanan Donetsk, Luhanks, Zaporijya ve Herson bölgelerinde kontrolü güçlendirmeye yönelik mesajlar verdi. Rusya'da düzenlenen kafe saldırısına ilişkin de konuştu.
Putin, “Ukrayna’da aldığımız topraklarda durum gerginliğini koruyor. Kiev rejimi burada sivillere karşı korkunç suçlar işlemeyi sürdürüyor. Kimseyi ayırt etmeden, şehirlere saldırı gerçekleştiriyorlar. Hükümet yetkililerine, gazetecileri, toplumda tanınmış kişilere ve öğretmenlere karşı terör saldırıları düzenleniyor. Neo-Naziler ve ortakları, sadece elimizdeki yeni bölgelerde değil, Rusya’da da bunu yapıyor. Rusya'nın başka bölgelerinde de suç işliyorlar.” ifadelerini kullandı.
Rusya liderinin sözleri St. Petersburg şehrindeki kafe saldırısında Vladlen Tatarsky’nin hayatını kaybetmesi sonrasında geldi. Kremlin yanlısı blogger konuşma yaptığı sırada kafede yaşanan patlamada hayatını kaybetmişti.
Benzer bir saldırı Rus ordusunu destekleyen Gazeteci Darya Dugina'ya da yapılmıştı. Aracına bomba konulan Dugina suikasta kurban gitmişti. Dugina, Putin’in yakın müttefiki olan aşırı milliyetçi filozof Alexander Dugin'in kızıydı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!
Bir dönemin sonu: Warren Buffett “zamanı geldi” diyerek duyurdu: Yerine gelecek olan isim kim?
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…