Rusya suçladı: 'Terörün finansörü Macron!'
Rusya, konser salonu saldırısından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve batı liderlerini sorumlu tuttu. Moskova'dan yapılan açıklamada; geçen ay düzenlenen terör olayının suç ortağı ve sponsorları olduğu öne sürüldü.
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, 22 Mart'taki terör saldırısı ile ilgili Telegram'dan açıklama yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Batı’daki liderleri hedef aldı.
144 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili olarak Medvedev, ‘kiralanan katiller’ dediği teröristlerin sponsorları bulunduğuna dikkat çekti.
Medvedev, saldırının gerçek organizatörlerinin Ukrayna’daki yetkililer olduğunu savundu. Macron ve bazı batı liderlerini de 'suç ortağı' olarak gösterdi.
Medvedev; Batı’daki bazı liderin affedilemez eylem ve söylemlerinin korkunç saldırıya destek olduğunu vurgulayarak, dokunulmaz olmadıklarını hatırlattı.
Tehdit gibi açıklamaları; "Onlar artık Rusya’nın basit olmayan düşmanlarıdır" ifadesiyle tamamladı.
Akıllara ‘Rusya’dan misilleme mi geliyor?’ sorusunu getirdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!