hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya Ukrayna'yı suçlamaya devam ediyor!

    Moskova’da geçen hafta düzenlenen terör saldırısı için, Rusya Ukrayna'yı suçlamaya devam ediyor. Rusya Araştırma Komitesi Sözcüsü "teröristler, ödüllerini almak için Kiev’e gitmek üzere sınıra doğru yola çıktılar" dedi. ABD, Rusya’nın yapılan uyarıyı dikkate almamasını bir kez daha eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya, Moskova'da gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili yine Ukrayna’yı hedef aldı. 

    Rusya Araştırma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko bu iddialarını yineledi ve "Teröristler, bir koordinatörün talimatıyla suçu işledikten sonra kendilerine söz verilen ödülü almak üzere Kiev'e gitmek üzere arabayla Rusya-Ukrayna sınırına doğru yola çıktılar. Ukrayna özel servislerinin terör eyleminin organizasyonu ve finansmanına katılımını doğrulamak için bir dizi soruşturma ve operasyonel önlem yürütülüyor" sözlerini kullandı.

    İlk günden bu yana Ukrayna'nın saldırıyla bir ilgisi olmadığını savunan ABD'den bir açıklama geldi.

    ABD'nin Moskova Büyükelçisi Lynne Tracy, Rusya'nın ABD Büyükelçiliği tarafından iletilen saldırı uyarılarını dikkate almamasını eleştirerek “Maalesef birçok Rus yetkili, ABD hükümetinin bu ayın başlarında Rus güvenlik servislerine İslam Devleti’nden gelen tehditlerle ilgili olarak aktardığı bilgilerin yararlılığını yanlış beyan etti ve kamuoyu önünde reddetti. Gerçek şu ki, Rus yetkililere yazılı olarak verilen bilgiler kesin, zamanında ve güvenilirdir" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Yalnızca müttefiklerimizle değil, Rusya dahil derin anlaşmazlıklar yaşayabileceğimiz ülkelerle bilgiyi paylaşıp uyarma görevimiz var" diyen Tracy, "Uzun yıllardır Rus yetkililerle tehdit bilgilerini paylaştık ve paylaşmaya devam edeceğiz. Ayrıca Crocus Belediye Binası terör saldırısının soruşturulmasına ilişkin Rus hükümetinin yardım taleplerine de yanıt vermeye devam edeceğiz" sözlerine yer verdi. 

    Rusya Ukraynayı suçlamaya devam ediyor

    2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow