hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya yarın sandık başına gidiyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya, Devlet Başkanlığı Seçimleri için yarın sandık başına gidiyor. 3 gün sürecek seçimleri Rusya Devlet Başkanı Putin'in kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Putin, seçim öncesi verdiği mesajda halkı vatanseverlik duygusuyla oy vermeye çağırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Sevgili Rusya'mızın başarılı geleceği için gelip oy vermenizi ve vatanseverlik ve yurttaşlık görevinizi ifade etmenizi, seçtiğiniz adaya oy vermenizi istiyorum.” Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, halkı sandık başına böyle çağırdı.

    “Bugünkü seçimlere katılım vatanseverlik duygularının bir tezahürüdür. Bu, en zor koşullar altında referandumlarda Rusya ile birlik yönünde oy kullanan ve bugünlerde de tercihini yapacak olan Donbas ve Novorossiya sakinleri tarafından iyi anlaşılmaktadır.”

    Rusya yarın sandık başına gidiyor

    Putin, "Ülkemizin güç kaynağı, halktır" ifadesini kullandı. “Ülkemizde tek gücün kaynağının halk olduğunu vurgulamak isterim. Bu önemli yasal hüküm anayasada yer almaktadır. Ana anlamı, anavatanın kaderini yalnızca siz Rusya vatandaşlarının belirlemesidir.”

    Putin seçimler için halka birlik beraberlik çağrısında da bulundu. “Ülkemizin şu anda ne kadar zor bir dönemden geçtiğini, hemen her alanda ne kadar karmaşık zorluklarla karşı karşıya olduğumuzu anladığınıza inanıyorum. Onlara onurlu bir şekilde yanıt vermeye devam etmek ve zorlukların üstesinden başarıyla gelmek için birlik olmaya ve kendimize güvenmeye devam etmemiz gerekiyor.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya yarın sandık başına gidiyor

    Rusya'da 3 gün sürüp pazar günü sona erecek seçimlerde, 1999'dan beri Devlet Başkanı ve Başbakan olarak görevde olan Putin'in 2030'a kadar iktidarda kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow