Rusya'dan Batı'ya nükleer güç gösterisi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna konusunda Batı ile gerginlik tırmanırken, ülkesinin nükleer gücünü göstermeye devam ediyor. Rusya, bir misilleme saldırısı simülasyonu olarak füze atışlarını içeren ülkenin nükleer güçlerinin denenmesi amacıyla büyük bir tatbikat başlattı.
Batı'yı Ukrayna'ya desteğini arttırmaktan caydırmak için defalarca nükleer gücünü gösteren Putin'den bir hamle daha geldi. Bir misilleme saldırısı simülasyonu olarak füze atışlarını içeren ülkenin nükleer güçlerinin denenmesi amacıyla büyük bir tatbikat başlattı.
Tatbikat hakkında konuşan Putin, Rusya'nın nükleer silahlarının “ülkenin egemenliğinin ve güvenliğinin garantörü” olmaya devam ettiğini vurguladı. "Her zaman savaşa hazır modern stratejik güçlere sahip olmak bizim için önemlidir” ifadelerini kullandı.
Rusya Savunma Bakanlığı, tatbikatın bir parçası olarak bir Yars kıtalararası balistik füze denemesi yaptığını duyurdu.
"Rusya Silahlı Kuvvetlerinin eğitim planına uygun olarak, sizin liderliğinizde, Rusya Silahlı Kuvvetleri komutasında bir eğitim tatbikatı yürütülüyor. Bu tatbikatta, stratejik taarruz kuvvetleri, düşmanın nükleer saldırısına yanıt olarak büyük çaplı bir nükleer saldırı başlatma eğitimi alacak.”
Savunma Bakanlığı, tüm füzelerin belirlenen hedeflerine ulaştığını belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran füzeleri yağarken, İsrail'de öfke yaratan açıklama: Netanyahu'nun ödediği 'ağır bedel' oğlunun düğününü ertelemekmiş
Trump’a oy verenlere “ABD, İran-İsrail savaşına dahil olmalı mı?” sorusu yöneltildi: İşte anket sonuçları…
Rusya'dan Hamaney Uyarısı: “Pandora’nın Kutusu Açılır”
Rusya’dan uyarı: ÇERNOBİL benzeri felakete yol açabilir! İran’da ‘Buşehr’ endişesi…
'Sığınak avcısı' bomba gündemde: İran'ın 'nükleer kalbi' Fordo'yu yıkabilecek güçte mi?