hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son anket açıklandı: Biden-Trump arasında kıyasıya yarış!

    ABD'de kasım ayında düzenlenecek başkanlık seçimleri için yarış kızışarak devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın en büyük rakibi Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı eski Başkan Donald Trump arasında geçmesi öngörülen yarışla ilgili yeni bir anket yayınlandı. Buna göre Trump burun farkıyla önde görünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyaz Saray yeni sahibini bekliyor. Seçimlere daha aylar olsa da ABD’de yarışın çekişmeli geçeceği düşünülüyor.

    Başkanlık yarışı büyük oranda eski Başkan Donald Trump ile mevcut Başkan Joe Biden arasında geçecek. Son ankete göre iki başkan adayı arasında fark her gün açılıyor. Şu an Trump 5 puan öne geçti.

    Ulusal düzeyde yapılan ankete katılan seçmenlerin yüzde 43’ü, 5 Kasım'da Biden'a oy vereceklerini ifade etti. Trump’ı seçeceklerini belirtenlerin oranı ise yüzde 48 çıktı.

    Son anket açıklandı: Biden-Trump arasında kıyasıya yarış

    2020'deki başkanlık seçimlerinde Biden’a oy verenlerin yüzde 83’ü Kasım'da ikinci kez aynı adayı destekleyebileceklerini söyledi. Aynı yıl Trump’a oy verenlerin yüzde 97’si de yeniden kendisi için oy kullanacaklarını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankete katılanlar Biden ve Trump'ın yönetim biçimlerini de kıyasladı. Katılanların yüzde 47'si başkanın görevini yönetme biçimini beğenmediğini söyledi. Her 4 katılımcıdan biri ülkenin yanlış yönde gittiğini düşündüğünü belirtti.

    Son anket açıklandı: Biden-Trump arasında kıyasıya yarış

    Geçen yılki anketler Trump'ı 2 puan önde gösteriyordu. Ancak Trump, kayıtlı seçmenlerde Biden’ın 2 puan önünde çıkmış ancak Seçiciler Kurulu delegeleri açısından Biden, 2 puanla Trump’ı geride bıraktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow