Son Dakika! BM oturumunda ABD-Çin kavgası | Video
BM Güvenlik Konseyi'nde koronavirüs salgını ve sonrasındaki iyileşme süreci görüşüldü. Oturuma Amerika ve Çin temsilcileri arasındaki kavga damga vurdu.
ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft, Çin ve Rusya Dışişleri bakanlarının ülkesine yönelik eleştirilerine, "Bu konseyden utanıyorum. Önümüzdeki kritik meseleler yerine siyasi kin gütmeye odaklanan konsey üyelerine yazıklar olsun" sözleriyle yanıt verdi.
BM Güvenlik Konseyi'ndeki koronavirüs oturumu, ABD ve Çin arasındaki virüs kavgasına sahne oldu. Salgın süreci ve sonrası iyileşme döneminin ele alındığı oturumda, ABD'nin temsilcisi Craft, salgından Çin'i sorumlu tuttu.
Çin'in BM Daimi Temsilcisi Cang Cün de Craft'a yanıt vermekte gecikmedi. Cün ABD'yi ''siyasi virüs ve bilgi kirliliği yaymak, çatışma ve bölünme yaratmak"la suçladı. Cün, dünyada en fazla ölüm ve vakanın görüldüğü Amerika'nın salgınla başa çıkamadığını söyledi. ABD hatayı kendinde aramalı mesajı verdi. "Koronavirüsle başa çıkamamasının tamamen kendi hatası olduğunu anlaması gerek. Dünyada en gelişmiş tıbbı teknolojilere sahipken neden en fazla vaka ve en fazla ölüm ABD'de. Başkalarını suçlamadan önce belki de ABD'li siyasetçiler bu sorulara dürüstçe cevap vermeli. Artık uyanın" dedi.
BM Genel sekreteri Antonio Guterres ise tansiyonu düşürmeye çalıştı, birlik-beraberlik mesajları verdi. "Dünya iklim değişikliği başta olmak üzere daha büyük felaketlere aynı ayrılık ve kargaşayla yaklaşırsa en kötüsünün yaşanacağından korkuyorum" şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!