Son dakika: Camiyi önce bombaladılar sonra ateş açtılar!
Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bir camiye önce bombalı saldırı düzenlendi. Daha sonra olay yerine gelen silahlı saldırganlar ortalığa ateş açtı. Korkunç saldırı sonucu en az 235 kişinin hayatını kaybettiği, 75 kişinin yaralandığı bildirildi.
Mursi'nin sağlık durumuyla ilgili açıklama
Reuters'e konuşan görgü tanıklarının açıklamasında göre saldırganlar Ariş kentinin batısındaki Bir el Abed'de bulunan El Ravdah camisine saldırdı.
Saldırı polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre Gazze sınırına yakın olan bölgenin yönetim merkezi El Ariş civarında, Cuma namazı kılındığı sırada, kalabalık bir camiye yöneldi.
Güvenlik güçlerini destekleyen cemaatin hedef alındığını söyleyen görgü tanıkları saldırganların bombalı saldırıda bulunduğunu ayrıca camidekilere ateş açtığını aktardı.
Mısırlı güvenlik kaynakları saldırıda onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını aktarırken en az 200 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Mısır'da üç günlük yas ilan edildi
Sağlık Bakanı Halid Megahid televizyonda yaptığı açıklamada en az 25 ambulansla yaralıların Er Ariş hastanelerine taşındığını söyledi.
Mısır devlet televizyonunun bildirdiğine göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi saldırıdan hemen sonra acil güvenlik toplantısı düzenledi.
Reuters haber ajansı, Mısır'da kanlı saldırının üzerine 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.
Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı. 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat eden Sina yarımadasındaki bazı örgütler bölgede yapılan bir dizi ölümcül saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.
Dışişleri'nden kınama mesajı
Dışişleri Bakanlığı sitesinden yapılan açıklamada, "Mısır’ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.
Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Beyaz Saray'da yankılanan soru: First Lady nerede?
Altından Daha Değerli: Çin Getirdi, İngiltere'ye Gönderildi! Yarım Asır Sonra 'Bir İlk' Olma Özelliği Taşıyor...
Yeni Papa belli oldu: İsim tercihi ‘tesadüf değil’…
HABER... İşte yeni Papa! Tarihte bir ilk yaşandı
Dünyanın en mutlu şehirleri belli oldu! İlk 3'te iki Avrupa, bir Asya kenti...