Son dakika: Göstericiler Seattle'da özerklik ilan etti | Video
Siyah Amerikalı George Floyd'un polis müdahalesiyle hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar günden güne şiddetleniyor. Göstericiler Seattle'da bir bölgeyi kapatıp özerklik ilan etti. Bundan sonra ne olacağı merak konusu. NYPD eski Toplum Koordinatörü Erhan Yıldırım, gelişmeleri CNN TÜRK'e değerlendirdi.
Amerika'da gösterilerin boyutu değişti. Göstericiler Seattle'da otonom bölge oluşturdu. Protestoların nabzı giderek yükseliyor.
Siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Amerika'daki protestolar bambaşka bir boyuta ulaşmış durumda. Washington eyaletinin Seattle kentindeki Capitol Hill bölgesinde göstericiler "otonom bölge" ilan etti.
Seattle Belediye Başkanı durum hakkında "Bir festival havası var" diyerek göstericilere dokunmama kararı alsa da ABD Başkanı Trump'ın sert açıklamaları oldu. Seattle gibi bir bölgenin kontrolünün mutlaka alınması gerektiğini söyledi, "İcap ederse biz gireceğiz" dedi.
Amerikan kanunlarına göre böyle bir müdahale şimdilik söz konusu değil. Müdahale için Seattle Valisi'nin federal devletten destek istemesi gerekiyor.
Seattle Belediye Başkanı, her ne kadar göstericilere destek verse de göstericiler onun istifasını istiyor.
Eyalet valisinin federal devletten yardım isteyip istemeyeceği şimdilik merak konusu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hindistan-Pakistan çatışmalarının tırmanmasının ardından Modi’den ilk mesaj! Kritik toplantıda konuştu...
200 Kez Yılanlar Tarafından Isırıldı, Kanı İncelendiğinde ‘Benzersiz’ Sonuç Çıktı! Tim Friede: "Bu Bir Yaşam Tarzı Haline Geldi “
Trump, Hindistan-Pakistan Krizinde Neden Harekete Geçmiyor? Dikkat Çeken Analiz..
En uzunu 1006 gün sürdü, kardinaller kapandı: Papalık seçimiyle ilgili 10 şaşırtıcı gerçek!
Vatikan'da papa seçimi başlıyor: En güçlü aday kim?