İran, ABD Merkez Kuvvetleri'ni terör örgütleri listesine aldı

{ title }

SONRAKİ VİDEO

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi, ABD Merkez Kuvvetleri'ni (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi, ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldı.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, Devim Muhafızları Ordusu'nun (DMO) terör listesine alınmasıyla ilgili karşı adımın kısa sürede atılacağını söylemişti.

Felahetpişe, İran devlet medyasında yer alan açıklamasında ABD'nin adımına misliyle cevap vereceklerini, bölgede görev yapan ABD Merkez Kuvvetlerinin (CENTCOM) kısa süre içinde terör örgütleri listesine alınacağını ve DEAŞ ile aynı görüleceğini dile getirmişti.

ABD İran Devrim Muhafızlarını terör listesine aldı

ABD Başkanı Donald Trump, kısa süre önce İran Devrim Muhafızları Ordusunun ABD'nin yabancı terör örgütleri listesine eklendiğini duyurdu.

Beyaz Saray'dan Trump adına yapılan yazılı açıklamada, "Devrim Muhafızları Ordusu, İran hükümetinin küresel terörizm kampanyasını yönlendirme ve uygulama konusundaki ana aracıdır." ifadelerine yer verildi. Washington yönetimi, şu ana kadar Devrim Muhafızları Ordusu ile ilişkili onlarca kişi ve kuruluşu terör listesine dahil etmişti ancak ordunun tamamını kapsayan bir karar almamıştı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

 

 

 
 
 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow