Son dakika... KKTC'de hükümet istifa etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, en kısa sürede hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunacağını söyledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Saner, yaptığı yazılı açıklamada, “Meclis’teki nisap sorununun ve hükümet içinde ortaya çıkan bazı sorunların istifayı gündemine almasına neden olduğunu” bildirdi.
Saner, “Bu noktadan hareketle en kısa sürede Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ederek hükümetin istifasını kendilerine takdim edeceğim.” dedi.
UBP, Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisinin (YDP) üçlü koalisyonunun, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Halkın Partisinin (HP) “hükümet etme sorumluluğundan kaçmaları üzerine bir anlamda zorunlu olarak kurulduğunu” belirten Saner, iç ve dış siyasetteki tüm sorunlara rağmen koalisyon hükümetinin başarı ile görevini yerine getirdiğini belirtti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Lavrov, müzakereler için Vatikan'ı uygun bulmadı: “Ortodoks ülkelerin, Katolik topraklarında tartışması…”
Kim Jong Un Küplere Bindi! Her Şey Gözleri Önünde Oldu: Dünyanın Konuştuğu Görüntüler…
ABD binlerce askerini geri mi çekecek? WSJ: Hint-Pasifik genelinde alarm yaratabilir!
Kongre’de Rusya Hazırlığı: Trump’ın Olası Vetosuna Hazırlıklılar! "Yeni Anlamış"...
Bakan Bayraktar Emevi Camisi'ni ziyaret etti