Son Dakika... Suriye'de DEAŞ saldırısı: Çok sayıda ölü!

Kaynak:CNN TÜRK

Suriye'nin başkenti Şam'da, Mar İlyas Kilisesi'nde meydana gelen patlamada 20 kişi hayatını kaybetti, 52 kişi ise yaralandı. Patlama, Şam'ın doğusundaki Duveyla bölgesinde bulunan kilisede gerçekleşti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın Sağlık Bakanlığı'na dayandırdığı habere göre, patlamanın terör saldırısından kaynaklandığı belirtiliyor. Kilisede büyük hasara yol açan patlama sonrası güvenlik güçleri olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Son Dakika... Suriyede DEAŞ saldırısı: Çok sayıda ölü

 

SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DEAŞ'I SUÇLADI

Suriye Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada patlamanın terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. Bakanlık açıklamasında, bu "hain" saldırının ülkenin ulusal birliğini ve istikrarını bozmayı amaçladığı vurgulandı. Ayrıca, saldırının sadece bir dini kesimi hedef almadığı, Suriye'nin tüm toplumsal yapısına karşı yapıldığı belirtildi.

Son Dakika... Suriyede DEAŞ saldırısı: Çok sayıda ölü

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

BİRLEŞMİŞ MİLLETLERDEN TEPKİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sivillerin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını duyurdu.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi ve Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, X platformundaki hesabından patlamaya tepki gösterdi. Barrack, hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı paylaşarak, bu tür "korkakça" eylemlerin, Suriyelilerin oluşturmayı hedeflediği hoşgörü ve kapsayıcılık anlayışına karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, Şam hükümetine, Suriye ve bölgede istikrarsızlık yaratmaya çalışanlara karşı mücadelesinde destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Son Dakika... Suriyede DEAŞ saldırısı: Çok sayıda ölü

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Suriye yetkilileri, sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarda kilisedeki patlamanın terör saldırısı olduğunu vurgulayarak, birlik mesajı verdiler.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow