hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soykırımcı İsrail yalnızlaşıyor mu?

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    Gazze'de aylardır soykırım yapan İsrail, giderek hem destek hem de itibarını kaybediyor. İngiliz The Economist dergisi, dünyanın İsrail'den yüz çevirmesini anlamlı bir görselle kapağına taşıdı. Bir odun parçasına bağlı olan İsrail bayrağı, çölün ortasında yapayalnız duruyor. Derginin İsrail analizindeyse birbirinden vurucu cümlelerle İsrail'i bekleyen sona dikkat çekiliyor. Detayları, CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail’in Gazze’deki katliamı aralıksız devam ederken uluslararası toplumdan ise destek giderek azalıyor. Son olarak İngiliz The Economist dergisi kullandığı kapak görselinde İsrail bayrağı, bir odun parçasına bağlı olarak çöl ortasında yalnız bir şekilde duruyor. Derginin analizindeyse vurucu cümlelerle İsrail’i bekleyen sona dikkat çekiliyor. Detayları CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy aktardı.

    Yunus Paksoy şu ifadeleri kullandı;

    Tabi aslında bunu başlatan ABD’ydi. Özellikle aralık ayının ortasında Başkan Biden’ın ilk kez, hiç de beklenmedik bir şekilde daha savaş başlayalı iki ay geçti geçmedi Netanyahu’ya çok sert sözlerle yüklenmesi, ‘Netanyahu’nun aşırı sağcı hükümeti yüzünden ve Gazze’deki işgüzar bombalamalar yüzünden İsrail uluslararası desteğini kaybediyor, Batı bırakacak uyan artık, hükümeti değiştir’ demişti. Bu olaydan sonra 3 ay geçti. Aslında Biden yönetimi Netanyahu’yu bu anlamda ciddi olarak uyarıyordu. Ve en son baktığımızda Ramazan ayından hemen önce ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris çok sert sözlerle yüklenmişti İsrail hükümetine. “Çocuklar açlıktan ölüyor, orada insanlar hayvan gibi yemek zorunda kalıyor. Burada bir kıtlık var ve İsrail’in acil olarak ateşkes kabul etmesi lazım, altı haftalık bir ateşkes olması lazım” demişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soykırımcı İsrail yalnızlaşıyor mu

    YAHUDİ SENATÖR BİLE 'SEÇİM YAPILMALI' DEDİ

    Geçtiğimiz hafta üzerinde biz özellikle çok durmuştuk. Senato, Demokratların çoğunluk lideri Chuck Schumer’ın ‘Netanyahu’nun gitmesi lazım, seçimlere gidilmesi lazım’ demesi. Ve insanlar düşünmüş olabilir. Bir senatörün söylemesi neden önemli diye. Çünkü kendisi bir Yahudi. ABD’de şu an en yüksek yere seçilmiş olan bir Yahudi kendisi. Ve kendisi inanılmaz bir İsrail dostu. O bile Netanyahu’ya ‘senin gitmen lazım, bu hükümetin değişmesi lazım’ diyor. Tabi tüm bu gelişmeler şunu gösteriyor; ABD yönetimiyle olsun, Kongre’de en yüksek üyesine kadar herkes Netanyahu’ya git diyorsa bu Netanyahu hükümetinden sıyırmış demektir.

    'ABD, BMGK'DA ATEŞKES DİYEBİLİR'

    Bugün yaklaşık 1 saat sonra BMGK’da bir karar tasarısı oylanacak. Orada da ABD ateşkesten bahsediyor ilk kez. Bunların hepsini bir araya topladığımızda şunu net olarak görebiliyoruz. O görseldeki bayrak yapayalnız kalmış durumda. Ama şunu da söylemeden geçemeyiz. İsrail bayrağı hala yalnız, orada hala dalgalanıyor. O rüzgar da hala ABD rüzgarı onu söyleyelim. ABD, rüzgarını Netanyahu’nun arkasından çekmiş olabilir ama İsrail bayrağı ilelebet dalgalanacaktır ABD tarafından. Onda hiç şüphe olmasın.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow