hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SpaceX'in, Starship roketiyle iletişimi kesildi

    Elon Musk'ın SpaceX şirketi ay ve ötesine astronot yollamak için tasarladığı roketleri uzaya göndermeye devam ediyor. Şirketin 3. kez gönderdiği roket şimdiye kadarki en uzun ve en başarılı uçuşunu yaptı. Ancak roketle iletişim koptu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi ay ve ötesine astronot yollamak için başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Şirket, bu çalışmalar için tasarladığı Starship roketini 3. kez uzaya gönderdi. Roket şu ana kadar en uzun ve en başarılı test uçuşunu gerçekleştirdi. Ancak roketle iletişim koptu.

    "Muhtemel bir şekilde beklediğimiz gibi verileri birkaç dakika önce kaybettik. Bu noktaya kadar gemiden haber alamadık ve bu nedenle ekip, geminin kaybolduğu çağrısını yaptı. Yani bugün herhangi bir denize iniş yok ama yine de bu sefer ne kadar ileri gittiğimizi görmek inanılmaz" ifadeleri kullanıldı.

    SpaceX, bu uçuş ile Starship'in test uçuşunda öngörülen güzergahı neredeyse tamamlamayı başardığını söyledi. Fakat iletişimin roketin atmosfere girişi sırasında kesildiğini doğruladı.

    Daha önceki iki denemede ise fırlatılan roketler havaya uçmuş ve güzergahı tamamlamaya yaklaşamamıştı. Atıştan önce yapılan planlamaya göre roket, kalkıştan sonra 15 dakika uzayda dolaşacak. 50 dakika içinde atmosfere geri dönüp Hint Okyanusu'nda iniş yapacaktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hedef gerçekleşemese de şirket denemeyi canlı olarak aktardığı yayınında, "Bu kez roketin ne kadar ileriye girdiğini görmek harikaydı" ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow