TAHLİYE ALARMI: ABD, İsrail'deki personelini geri çekiyor!
ABD, İsrail'de görevli diplomatik personelini ve isteyen vatandaşlarını tahliye etmeye başladı. Kudüs Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, mevcut güvenlik durumu nedeniyle hava ve deniz yoluyla tahliyelerin sürdüğü bildirildi. Bu adım, olası bir saldırı öncesi alınan son önlem olarak değerlendiriliyor.
CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy detayları şu ifadelerle anlattı:
ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği Sözcüsü böyle bir açıklama yaptı: “Devam eden durum göz önünde bulundurularak ve Büyükelçiliğin yetkilendirilmiş ayrılma statüsü kapsamında, misyon personelimiz İsrail'den çeşitli yollarla ayrılmaya başladı. Amerika, Kudüs ve Tel Aviv'deki diplomatik personelinin ülkeden ayrılmasına izin verdi. Hem hava hem de deniz yoluyla tahliyeler gerçekleştiriliyor.”
Zaten daha önce de belirttiğimiz gibi, ABD vatandaşları için bir tahliye kayıt sistemi açılmıştı. Bu sistem, isteyenlerin ülkeden ayrılmasını sağlamak için devreye alındı.
Bildiğiniz üzere, Amerika bu tür tahliyeleri genelde bölgede işler en son raddeye ulaşmadan önce yapar. Bu nedenle, Trump'ın geçtiğimiz günlerde söylediği “Bu hafta büyük şeyler, kötü şeyler olacak” açıklamasıyla bağlantılı olabilir mi? sorusu gündeme geliyor.
Geçtiğimiz hafta da İsrail saldırısından hemen önce, Amerika, Irak, Kuveyt ve Bahreyn'deki askerlerin ailelerinin ve diplomatik personelin ülkeden ayrılmasına izin vermişti. Hemen ardından İsrail saldırıyı gerçekleştirmişti. Şimdi ise ABD, İsrail'deki diplomatik personelin ve vatandaşların tahliyesini sağlıyor. Bu gelişme, eğer yeni bir saldırı başlayacaksa, ondan önceki son adım olarak değerlendiriliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump'ın adımı sonrası akıllardaki soru: ABD, İran’ı vuracak mı? Abdulkadir Selvi yazdı
"İran’da rejim değişikliği" söylemleri... İddia: Trump ikna olmadı ama 'ani hamle' seçeneği masada
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak