Taliban karma eğitime son veriyor
Afganistan'da üniversitelerdeki karma eğitim sistemi sona eriyor. Açıklama Taliban geçici hükümetinin yüksek öğretim bakan vekili Şeyh Abdulbaki Hakkani'den geldi. Hakkani gerekçe olarak, karma eğitimin "İslami ve milli değerlere aykırı olmasını" gösterdi.
"En yakın zamanda ülkedeki üniversitelerde kız ve erkek karma eğitim sistemi sona erecek. Çünkü bu eğitim sistemi İslami ve milli değerlere aykırıdır." Açıklama yüksek öğretim bakan vekili Şeyh Abdulbaki Hakkani'den geldi. Afganistan'da üniversitelerde karma eğitim sona eriyor.
Afganistan'da yüksek öğretim bakanlığı toplantısı gerçekleştirildi. Gündem karma eğitimdi. Taliban geçici hükümetinin yüksek öğretim bakan vekili Hakkani, Toplantının ardından kameraların karşısına geçti. Kadınların eğitimine engel olmayacaklarını söyledi. Ancak örtünme şartını koştu. "Bu koşullar altında kızların eğitimlerini sürdürmesine engel bulunmayacaktır. Hatta kızlar sadece lisans değil, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini de devam ettirebilirler. Önemli olan kız öğrencilerin örtünmeye riayet etmesi" dedi.
Hakkani, bina imkanı olmayan üniversitelerde kız ve erkek öğrencilerin farklı saatlerde okula gelip ders göreceğini açıkladı. Geçmişte eğitimden mahrum kalan Taliban üyelerine özel ilgi gösterileceğini belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"