hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tayvan'da 7,4'lük depremin bilançosu

    KAYNAKCNN TÜRK

    7,4 büyüklüğündeki depremle sallanan Tayvan'da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Can kaybının 10'a yükseldiği son 25 yılın en büyük depreminde yüzlerce kişi halen dağlık alanlarda mahsur kalmış durumda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yolda ilerlerken 7.4'lük depreme denk geldi. Depremden kaynaklanan toprak kayması nedeniyle dağdan kopan bir kaya, seyir halindeki aracı saniyeler içinde ezdi geçti.

    Tayvanda 7,4lük depremin bilançosu

    Tayvan'da yaşanan son 25 yılın en büyük depremine ait bu görüntüler ise bir hastanenin yeni doğan servisinden. Yeni doğan hemşireleri, sarsıntıyı fark eder etmez kendi canlarını düşünmek yerine bebeklere zarar gelmemesi için büyük çaba harcadılar.

    Tayvanda 7,4lük depremin bilançosu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez üssü Tayvan’ın doğusundaki Hualien bölgesi olan 7.4'lük depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ekipler, çoğunluğu dağlık bölgelerde olmak üzere mahsur kalan 600'den fazla kişiyi kurtarmak için zamana karşı mücadele ediyor. Bir yandan da mahsur kalanlara havadan gıda ve su yardımları yapılıyor. Tünellerde ve milli parkın yakınında mahsur kalanlardan bazıları helikopterlerle kurtarılsa da hala çok sayıda kayıp olduğu bildirildi.

    Tayvanda 7,4lük depremin bilançosu

    Depremin toprak kaymalarına neden olmasının da etkisiyle yaklaşık 100 bina hasar aldı. Depremin merkez üssüne yakın yerde yaşayanlar ise geceyi çadırlarda geçirdi. Depremin merkezine uzak şehirlerde ise hayat 24 saat içinde normale döndü. Çok sayıda kişinin parklara çıkarak piknik yaptığı görüldü.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow