Trump suikastı iddialarına açıklama: ABD "İran yaptı" dedi, İran ‘reddetti’!

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump'a yönelik gerçekleştirilen suikast için suçladığı İran’dan açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanlığı, iddiaları ‘tamamen asılsız’ olarak nitelendirdi. "İran, eski veya mevcut Amerikalı yetkilileri hedef alan bir suikast girişimine karışmadı" denildi.
ABD’de yeniden başkan seçilen Donald Trump'a yönelik suikastın yankıları sürüyor. Amerikan Adalet Bakanlığı, Trump'a yönelik suikast planının, Trump’ın emrettiği bir saldırıda öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin intikamını almak için düzenlendiğini belirtti.
İran'dan ise bu iddialara yönelik açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Tahran'ın Trump’a yönelik bir komplonun arkasında olduğu iddialarını ‘tamamen asılsız’ olarak nitelendirdi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi “İran'ın eski ya da mevcut Amerikalı yetkilileri hedef alan bir suikast girişimine karıştığı iddialarını reddediyor” dedi.
Donald Trump seçim sürecinden birden fazla kez suikast girişimine uğradı. Amerikan Adalet Bakanlığı, İran'da olduğuna inanılan Afganistan vatandaşı 51 yaşındaki Farhad Şakeri'nin, İran Devrim Muhafızları tarafından Trump’ı öldürmek için bir plan sağlamakla görevlendirildiği belirtti.
ABD Adalet Bakanlığı, şüpheli Şakeri'yi Tahran'da ikamet eden bir İran Devrim Muhafızları ordusu varlığı olarak tanımladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?