Trump yönetiminin ilk 100 gününe eleştiri: ''KAOS, ZULÜM, YOLSUZLUK!''
ABD'de Başkan Donald Trump 100 gündür iktidarda. Trump'ın 100 günlük performansına Demokratlardan ağır eleştiriler geldi. Demokrat senatörler, Trump iktidarını "zulüm, yolsuzluk, kaos" olarak tanımladı.
DEMOKRATLAR TRUMP'I "KAOS"LA SUÇLADI
Yolsuzluk, zulüm ve kaos... Demokratlar, ABD Başkanı Donald Trump dönemini böyle anlattı. Temsilciler Meclisi üyesi Hakim Jeffries, Trump'ın 100 gündür bütçeleri kesmesine ve birçok yönden baskı uygulamasına tepki gösterdi.
Jeffries, "Trump yönetiminin ilk 100 günü kaos, zulüm ve yolsuzlukla geçti. Cumhuriyetçilerin aşırı bütçelerini Amerikan halkının boğazına tıkamak için bu pervasız çabasını yakında ortaya koyacağız." dedi.
DEMOKRATLARDAN TRUMP'IN İLK 100 GÜNÜNE ELEŞTİRİ
Trump'ı eleştirenlerden biri de Georgia Senatörü Jon Ossoff'tu. O da "Bugüne kadar Amerikan tarihi böyle bir başkan görmedi" dedi.
Ossoff, "İntikam almaya ve kendi gücünü pekiştirmeye bu kadar kararlı ve örneğin federal mahkeme kararlarını ihlal etmeye bu kadar istekli bir başkan ilk defa görüyorum. Kendi kişisel çıkarlarının peşinde bu kadar pervasız ve kaotik davranıyor." ifadelerini kullandı.
Trump'ı seven Amerikalıları ondan "soğumaya" davet etti;
"Eleştirmenlerini ve siyasi rakiplerini ezmek için federal hükümeti kullanmaya çalışan başkanı hiç görmedik. Bu Amerikan tarihinde yeni bir şey. Benim görüşüme göre, Amerikan bir davranış değil. Bu, politikamız ne olursa olsun, politika tercihlerimiz ne olursa olsun, bizi iliklerimize kadar soğutması gereken bir şey."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?