Trump'ın 'Yüzyılın Planı'nın perde arkası! İdris Arıkan canlı yayında tek tek anlattı
Uluslararası gündemin bir numaralı maddesi Trump'ın dün gece açıkladığı İsrail-Filistin planı oldu. Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak açıkladığı plan başta Filistin olmak üzere pek çok ülkenin tepkisini çekerken, aslında bölgede yapılmak isteneni bölgede uzun yıllar muhabir olarak da görev yapan CNN TÜRK Haber Müdürü İdris Arıkan canlı yayında anlattı.
İşte İdris Arıkan'ın canlı yayındaki o değerlendirmeleri:
Aslında değişen yeni bir şey yok. Bazı bölgeleri zaten İsrail almıştı. 15 bölgeden bahsediliyor. Bu bölgelerle Yahudi yerleşim bölgelerinin güvenliği sağlanmış oluyor. İsrail, Ariel üzerine kurulu. Dünyadaki Yahudi nüfusu buraya toplandığı için burayı boşaltmak istiyor. Gazze açıklarında petrol yatakları var. İsrail, Gazze üzerinden bu anlaşmayı yürütmek istiyor.
İlhak gayri resmi olarak vardı ancak artık Amerika'nın açıklamasıyla resmi olarak hayata geçmiş oldu.
Gazze'nin güney doğusunda bir yerleşim bölgesi oluşturulmak isteniyor Filistin için. Böylelikle Gazze'deki insanları bu alanlara göndermeyi planlıyorlar. Asıl hedef bu.
Tüm bunların ötesinde bir ülke olabilmeniz için ordunuz olmalı. Ordunuz yoksa ülke olamazsınız. Sözde yeni planda güvenlik birimleriniz olacak deniyor ancak ordudan bahsedilmiyor Filistin için. Bu da İsrail'in ordusuyla bu bölgede hakimiyet kurması için yapılmış bir plan.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
-
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!
Kritik temas öncesi Trump’tan Çin’e tarife mesajı: İndirim sinyali geldi, rakam açıkladı!
Rusya Zafer Günü’nü kutluyor: Kızıl Meydan'da gövde gösterisi! Putin, Kuzey Koreli askerleri selamladı...
Beyaz Saray'da yankılanan soru: First Lady nerede?