Trump'tan Pentagon bütçesinde kesinti
ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanlığı Pentagon'a da bütçe talimatı verdi. Savunma Bakanı Pete Hegseth, ordudaki üst düzey yetkililere, gelecek 5 yıl için savunma bütçesinden yüzde 8'lik kesinti yapma planlarını geliştirmeleri talimatını verdi.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, ordudaki üst düzey yetkililere, gelecek 5 yıl için savunma bütçesinden yüzde 8'lik kesinti yapma planlarını geliştirmeleri talimatını verdi.
Amerikan Washington Post gazetesinin haberine göre, kesintilerin 24 Şubat'a kadar hazırlanması istendi.
Hegseth talimatta, Başkan Donald Trump'ın, ABD Savunma Bakanlığına verdiği görevin açık olduğunu belirterek, "Bütçemiz, ihtiyaç duyduğumuz savaş gücüne kaynak sağlayacak, gereksiz savunma harcamalarını durduracak, aşırı bürokrasiyi reddedecek ve denetimde ilerleme dahil olmak üzere eyleme geçirilebilir reformları yönlendirecektir." ifadesini kullandı.
Pentagon'un 2025 bütçesi yaklaşık 850 milyar dolardan oluşuyor. Önerilen kesintiler uygulanırsa, bunun 2013'te Kongre tarafından zorunlu kılınan kesintilerin yürürlüğe girmesinden bu yana Pentagon harcamalarını dizginlemek için yapılan en büyük çaba olacağı belirtiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?