Tunus'ta normalleşme yok... Said yetkilerini bırakmadı
Tunus'da geçtiğimiz Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Said, Meclis çalışmalarını 30 gün süreyle durdurduğunu açıklamış, tüm yetkileri kendinde toplamıştı. Ülkede normale dönüş belkenirken, Cumhrubaşkanı Said, aldığı istisnai kararların süresini bir sonraki duyuruya kadar uzattığını açıkladı.
Geçtiğimiz Temmuz ayında ülkede süren eylemleri gerekçe gösteren Cumhurbaşkanı Kays, Anayasanın kendisine olağanüstü yetkiler tanıdığı 80'inci maddesini hayata geçirdiğini duyurmuştu.
Kays'ın tartışmalı kararından sonra Meclis'in çalışmaları durduruldu, milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırıldı ve başbakan görevden alındı. Kays, devam eden yolsuzluk dosyaları için de kendisini başsavcı olarak atadı.
Aldığı istisnai kararların sadece 1 ay boyunca geçerli olacağını söyleyen Kays, geçen süre içinde yeni başbakan atamadığı gibi planladığı yol haritasına ilişkin bir açıklama da yapmadı. Bir aylık sürenin dolmasına bir gün kala Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamayla, Kays'ın yetkilerini bir sonraki duyuruya kadar uzattığı açıklandı.
Arap baharının doğum yeri olarak bilinen Tunus, geçtiğimiz aylarda halkın kitlesel eylemlerine sahne olmuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yeni Papa Türkiye'ye geliyor! Papa 14. Leo, İznik seyahati için hazırlıkta
"Macron trende uyuşturucu kullandı" iddiası Avrupa'yı karıştırmıştı: Fransa'dan "peçeteli" yalanlama geldi!
ABD ve Çin anlaştı, 90 günlük karar duyuruldu: Karşılıklı tarife indirimi geldi!
Dış basın FLAŞ koduyla duyurdu: PKK kendini feshettiğini duyurdu! "Erdoğan için büyük bir zafer"
HABER... Putin düğmeye bastı: KGB 2.0