Türk heyet Gazze’de… Sahra hastanesi kurulacak
Türkiye, Gazze'ye yardım eli uzatmaya devam ediyor. Sahra hastanesi kurulması için saha çalışması yapacak Türk heyeti, bölgeye ulaştı. Çalışmaların ilk ayağı tamamlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "çalışmaların sonuçlarına göre, sahra hastanelerimizin hangi noktalarda kurulacağı ile verilecek sağlık hizmetlerinin altyapısını kararlaştıracağız" dedi.
Sahra hastanesi kurulması için Türk heyet Gazze'ye gitti. Bölgede kaç sahra hastanesi, nereye kurulacak ve nasıl hizmet verecek? Hepsinin tespiti için çalışmalar başladı.
Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada, heyetin tespitlerine göre hastanenin bir an önce faaliyete geçirilmesinin planlandığı belirtildi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ekiplerin 3 bölgeden ikisindeki çalışmalarını tamamladığını söyledi. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu çalışmaların sonuçlarına göre, sahra hastanelerimizin hangi noktalarda kurulacağı ile verilecek sağlık hizmetlerinin altyapısını kararlaştıracağız." dedi.
Bakan ayrıca, Gazze sınır kapısından başta çocuklar olmak üzere bir grup hastanın daha çarşamba günü Türkiye'ye gelebilmesi için gerekli çalışmaların sürdüğünü de söyledi.
Geçtiğimiz haftalarda tıbbi malzemeler, 20 ambulans, UMKE araçları, jeneratörler ve 8 sahra hastanesi gemiyle Mısır'a gönderilmişti. Bu malzemeler, El-Ariş'te, Refah Sınır Kapısı’nın Mısır tarafında hazır halde bekletiliyor.
Fiziki incelemeler netice verirse hem ambulanslar hizmet verecek hem de sahra hastaneleri kurulacak. İki tür sahra hastanesi kurulacak bölgeye, ağır iklim sahra hastaneleri ve şişirilebilir sahra hastaneleri, ameliyathaneleri, yoğun bakım üniteleri olan her türlü iklim şartlarına dayanıklı, tam donanımlı hastaneler olacak.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde, İsrail ve Mısır Sağlık Bakanı ile görüştüğünü, onların da olumlu yaklaştığını ve bu noktada bir fizibilite çalışması yapılacağını söylemişti. İşte o çalışma için 3 doktor ve bir diplomattan oluşan heyet Gazze tarafına geçti. Bölgeye kaç hastane kurulacak, hangi düzeyde olacak, nerelere kurulacak bunların hepsi çalışmalar sonucu netleşecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?