hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk karşıtı senatöre yeni suçlamalar!

    ABD Kongresi’nde Türkiye karşıtlığıyla bilinen ve hakkında rüşvet suçlaması davası bulunan Senatör Bob Menendez'in iddianamesine yeni suçlamalar eklendi. Mayıs ayında başlayacak dava öncesi Menendez zor durumda görünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Kongresi’nde Türkiye karşıtlığı, Rum ve Ermeni lobisine yakınlığıyla bilinen ve hakkında rüşvet davası bulunan Senatör Bob Menendez'in dosyasına yeni suçlamalar dahil edildi.

    Yeni iddianame, New York güney bölge federal mahkemesince hazırlandı. İddianamede, ‘komplo, adaleti engelleme, kamu görevlisinin yabancı ajan olarak hareket etmesi, rüşvet, gasp ve dürüst hizmetlerde elektronik dolandırıcılık’ gibi suçlamalar yer aldı.

    Aynı zamanda Menendez'e daha önceki dosyada yer alan komplo suçlamalarının yanında, bazı maddi suçlarda isnat edildi.

    New York güney bölge federal mahkemesine 22 Eylül'de sunulan iddianamede, Bob Menendez ve eşi Nadine Menendez'e rüşvet alma suçlamaları yöneltilmişti.

    Türk karşıtı senatöre yeni suçlamalar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Menendez'in evinde yapılan aramada altın külçeler ve gizli nakit para bulunmuştu.

    Türk karşıtı senatöre yeni suçlamalar

    Özellikle kongrede yabancı ülkelere yapılacak askeri yardımlar üzerinde söz sahibi olan Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı boyunca Mısır, Mısır kökenli iş insanları ve firmalarla girdiği ilişkiler iddianamede dikkati çekmişti.

    Türk karşıtı senatöre yeni suçlamalar

    Suçlamaların ertesi gününde Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalan Menendez, partisinden gelen baskılara direnerek kongredeki koltuğunu bırakmamıştı. Menendez ve diğer sanıkların yargılanmasına mayısta başlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow